Europa i Svijet
NBA: Solidni Šarić i Hezonja

NBA: Solidni Šarić i Hezonja

Autor: Teo Cilar

Dario Šarić odigrao je solidnu prvu utakmicu u predsezoni, a Mario Hezonja se nakon jedne vrlo loše utakmice vratio na dvoznemnkast broj poena.

Philadelphia je upisala još jedan poraz od Boston Celticsa u predsezoni rezultatom 113:96, a Dario Šarić je odigrao svoju prvu utakmicu u NBA predsezoni. Naš je košarkaš utakmicu počeo u petorci, a dobio je 20 minuta od svog trenera. Ubacio je 9 poena (dvica 3/5, trica 1/5) uz sedam skokova te po jednu asistenciju i blokadu.

Hezonjin Orlando je poražen na gostovanju kod Dallasa s 99:96. Mario je ušao s klupe, igrao je 25 minuta i ubacio 10 poena (2/5 dvica, 2/4 trica) uz 7 skokova, a imao je po jednu asistenciju i blokadu. Damjan Rudež je dobio tri minute, a za to je vrijeme promašio dvije trice i uhvatio jedan skok.

Phoenix Sunsi Dragana Bendera poraženi su od Utah Jazza s 120:102, a Hrvatski je reprezentativac ušao s klupe i igrao 15 minuta. Ubacio je tri poena (1/2 dvica, 0/1 trica, 1/1 slobodna bacanja), skočio je četiri puta i imao jednu osvojenu loptu. 

Igrala je i Indiana Bojana Bogdanovića koja je izgubila od Detroita 107:97, ali Babo nije igrao u ovom susretu. Hrvatski košarkaši biti će aktivni i danas. Indiana će zaigrati protiv Maccabi Haife, Cleveland će ugostiti Chicago Bullse, Orlando će u goste kod San Antonio Spursa, a LA Lakersi će ugostiti Utah Jazz.