Europa i Svijet
NBA SPECIJAL: Brooklyn Nets: Borba za doigravanje - s Musom ili bez njega

NBA SPECIJAL: Brooklyn Nets: Borba za doigravanje - s Musom ili bez njega

Nimalo ugodan početak sezone za Brooklyn Netse i Džanana Musu ne bi se smio odraziti na ambicije kluba. Nakon dugo vremena navijači Netsa mogu se veseliti svjetlijoj budućnosti.

NBA PREVIEW 2018/19

 

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Divizija „Atlantik“:

DŽANAN MUSA NASLJEDNIK DRAŽENA I BOJANA

BROOKLYN NETS: NBA prvak: - ; skor u povijesti 1408-1988 (41,4%)

TRENER: Kenny Atkinson, 2 sezone, skor 48-116

LANI: skor 28-54, 12. na Istoku. Play-off: nisu se plasirali

PROMJENE: novi igrači Netsa su krilni centri Ed Davis (Portland) i Kenenth Farried (Denver). Pojačanja će biti i playmaker Shabazz Nappier (Portland) i veteran Jared Dudley (Phoenix). Na draftu su uzeli igrača Cedevite i BiH reprezentativca Džanana Musu i Latvijca Rodionsa Kurucza. „Two-way“ ugovor potpisao je bivši igrač Phoenixa Alan WilliamsBrooklyn su napustili Jeremy Lin (Atlanta), Jahill Okafor (New Orleans), Nik Stauskas (Portland), Timofej Mozgov (Charlotte), Isaiah Whiteside (Denver) i Dante Cunningham (San Antonio).

ŠTO OČEKIVATI: Glavni manager Sean Marks u naslijeđe je dobio totalno disfunkcijunalnu franšizu. Zamjena koju je njegov prethodnik Billy King napravio s Bostonom prije pet godina strašno ih je unazadila. Za veterane na izmaku snaga Kevina Garnetta i Paula Piercea dali su draft izbore koji su postali Jaylen Brown, Jayson Tatum i Collin Sexton. No Marks koji je zanat pekao u San Antoniu je od samog početka vukao prave poteze i Netsi danas izgledaju solidno. Trener Kenny Atkinson na raspolaganju ima momčad koja bi se mogla boriti i za doigravanje. Najbolji igrač im je playmaker D'Angelo Russell, a na bekovskim pozicijama uz njega imaju Carisa LeVerta, Spencera Dinwiddiea, Joea Harrisa i Shabazza Napiera.

„Odlično se osjećam. Potpuno sam zdrav i u najboljoj sam formi života. Motivacije mi ne nedostaje. Upravo sam vidio kako je moj najbolji prijatelj (zvijezda Sunsa Devin Booker, op.a.) potpisao maksimalni ugovor. Znam koliko vrijedim i osjećam da će ovo biti sezona u kojoj ću to svima i pokazati“- izjavio je razigravač Netsa DeAngello Russell.

 Na krilima su Rondae Hollis-Jefferson, DeMarre Carroll, Allen Crabbe, Jared Dudley, Kenneth Farried i dobro nam poznati Džanan Musa. Na žalost, bivši „Vitamin“ Musa na jučerašnjoj je utakmici BiH reprezentacije protiv Češke ozlijedio Ahilovu tetivu i najvjerojatnije će propustiti početak sezone.  Najtanji su pod obručem gdje su Jarrett Allen, Ed Davis i Alan Williams. Imaju dosta široku klupu i ako mladi igrači Russell, LeVert, Hollis-Jefferson i Allen nastave rasti i napredovati Netsi više neće biti kanta za napucavanje.

 

PROGNOZA: Netsi ne izgledaju preloše, i poklopi li im se nekoliko stvari mogli bi se nakon tri brutalne sezone vratiti u borbu za jedno od posljednjih mjesta u doigravanju. I to je veliki uspjeh menadžera Marksa koji je iz strašno teške situacije izvukao najviše. Nakon dugo vremena navijači Netsa mogu se veseliti svjetlijoj budućnosti.

 

ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 1041- Netsi su lani ubacili 1041 tricu i tako za 164 ubačenih trica klupski rekord koji su postavili godinu prije. Za rušenje rekorda najzaslužniji je sa 201 ubačenom tricom bio Allen Crabbe.