Hrvatska
Ne zanima nas ABA 2, već doigravanje: Škrljevo s dva Amerikanca

Ne zanima nas ABA 2, već doigravanje: Škrljevo s dva Amerikanca

Autor: Branko Tabak

Pred KK Škrljevo je treća sezona nastupanja u elitnom razredu hrvatske košarke.

Ljeto u klubu prolazi mirno, momčad samo što nije definirana, a ciljevi u novoj sezoni su zacrtani.

Predsjednika kluba Vicu Sepa kontaktirali smo ne bismo li saznali ima li Škrljevo ambicije zaigrati u ABA 2 ligi. Hrvatska bi u ovom natjecanju trebala imati dva predstavnika. Split je potvrdio nastup, no nije jasno tko će biti drugi predstavnik. Jolly je ugašen, Zagreb u financijskim problemima zbog kojih nije izvjesno do kada će trajati u A1 ligi, Vrijednosnice Osijek su se odlučile za Alpe Adria kup, Šibenik je odbio pozivnicu te poručio kako je tamo mjesto Ciboni i Zadru koji su to plasmanom i zaslužili. No plasman u privatnoj ligi poput ove ne znači puno pa su i Vukovi i Zadrani stali uz bok Cedevite na branik interesa hrvatske košarke u prvom razredu ABA lige.


I tako smo metodom eliminacije došli do devetoplasirane momčadi lige, Škrljeva.

- Ne! ABA 2 liga nas ne zanima! Niti nam je tko spomenuo, a kamoli ponudio, niti smo mi o tome razmišljali. Ne zanimaju nas dodatni troškovi. O toj smo ligi saznali najviše iz medija, nije spomenuta niti na nedavnoj Skupštini prvoligaša. Iskreno, zanimljivije za nas bilo bi natjecanje u kojemu bi participirali klubovi iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske. Uz to mi smo za jačanje domaćeg prvenstva. Napravljeni su veliki koraci naprijed i s tim treba nastaviti. Sve ovo oko ABA 2 lige je pomalo ishitreno i isforsirano. U ovom trenutku još nije jasno hoće li se ona igrati, tko će igrati, klubovi su nespremni. Bliži se kraj srpnja a nema propozicija, kalendara natjecanja... Hvala, ali ne hvala - rekao je Sep u razgovoru za Basketball.hr, a potom nam otkrio gotovo cijeli roster momčadi za novu sezonu.

- Produžili smo Amerikanca Briana Williamsa i to nam je jako važno. Isti agent je zadužen za dovođenje još jednog Amerikanca, na poziciji trojke. Ostali igraći bit će iz našeg podneblja, igrači rođeni u Rijeci ili krugu od 20 km od Rijeke. Ok, imamo i iskorak do Pule, ali sve je to tu, blizu. Pod ugovorom su Antonio Boban i Matej Radunić. Novi ugovor je potpisao Siniša Štemberger, Jasmin Perković je blizu, očekujemo da će produžiti i Davor Konjević , stigao nam je preko SAD-a 203 cm visoki Opatijac Ivan Furlan, a vrlo brzo bismo trebali privesti kraju i dogovore s iskusnim Andrejom Štimcem koji je odlučio igrati aktivno košarku još jednu sezonu - najavio je Sep koji je više nego zadovoljan radom trenera Damira Rajkovića.

Foto: KK Škrljevo

- Mi smo mali klub, ali se možemo pohvaliti kako je jedan naš trener, Aramis Naglić, bio pomoćnik Velimiru Perasoviću na Eurobasketu, a drugi je, evo, kao izbornik U20 reprezentacije vratio Hrvatsku u elitni razred europske košarke. S Rajkovićem koji je prošle godine nakon lošijeg starta stabilizirao momčad, osigurao ostanak i stigao na korak od doigravanja nastavljamo suradnju. Ove godine naš je cilj doigravanje. Svake godine želimo napraviti mali iskorak prema naprijed, i iz tog aspekta, ABA 2 liga nam u ovom trenutku nije zanimljiva - zaključio je Sep.

Damir Rajković - foto: FIBA