Hrvatska
Negdašnji reprezentativac Ante Delaš vjeran Riboli, a najavio je i odlazak u trenerske vode

Negdašnji reprezentativac Ante Delaš vjeran Riboli, a najavio je i odlazak u trenerske vode

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Prva muška liga

Nekadašnji hrvatski reprezentativac odlučio je svoju karijeru nastaviti u 'Riboli Kaštela' i u sezoni 2022/23. Time je klub prilično rano riješio 'goruće' pitanje za iduću sezonu kada je u pitanju slaganje rostera pred nove prvoligaške izazove.

Podsjetimo, Ante je profesionalnu karijeru započeo u 'Splitu'. Prije prvog, kratkotrajnog igranja za 'Ribolu', a bilo je to početkom sezone 2015/16, igrao je još za 'Trogir', 'Alkar', 'Zadar' i 'Cedevitu'.

Iz 'Ribole' je spomenute 2015. godine ponovno otišao u 'Zadar', a prije novog dolaska u Kaštela klubovi su mu bili još belgijski 'Belfius Mons-Hainaut', talijanski 'Basket Agropoli', poljski 'Anwil Wloclavek', rumunjska 'Steaua Bukurešt', turski 'Samsunspor' te mađarski 'ZTE'.

Po dva puta je bio prvak Hrvatske i pobjednik Kupa Krešimira Ćosića, sve sa zagrebačkom 'Cedevitom', i to 2014. i 2015. godine, a slavio je i titulu prvaka Poljske 2018. godine.

Kao član reprezentacije Hrvatske sudjelovao je na EuroBasketu 2013. godine, održanom u Sloveniji, kada je naša izabrana vrsta osvojila četvrto mjesto.

Evo što je Ante, koji se završetkom igračke karijere namjerava posvetiti i trenerskom poslu, kazao nakon dogovorenog nastavka suradnje s 'Ribolom':

''Drago mi je da nastavljamo i u sljedećoj sezoni. Nadam se da ćemo svi skupa u klubu napraviti nove dobre stvari po pitanju afirmacije i napretka naših mladih igrača. Potrudit ću se maksimalno im pomoći kako bi iz dana u dan dodatno napredovali, kako s igračke, tako i s trenerske strane, da potencijal koji imaju pretvore u kvalitetu, i da na taj način na terenu ostvarimo najbolji mogući rezultat.'