Hrvatska
Neka strast za košarkom jednako plamti i dalje

Neka strast za košarkom jednako plamti i dalje

Čestitka HKS-a.

Novogodišnja čestitka HKS-a svim košarkaškim zaljubljenicima

Dragi košarkaški prijatelji,

na koncu prilično zahtjevne godine, željeli bismo zahvaliti tisućama igrača i igračica, košarkaškim klubovima, udrugama i savezima, volonterima, svim košarkaškim zaljubljenicima na neumornoj predanosti koja u ovim izazovnim vremenima održava naš sport.

Ovim se dopisom obraćamo svima Vama koji nastojite stvarati zdravu osnovu za pozitivnu budućnost hrvatske košarke. Takav se predani rad ne može dovoljno cijeniti i ovom bismo Vam prilikom željeli zahvaliti na tome.

Hrvatski košarkaški savez pak u novoj godini nastavlja neumorno raditi na pronalaženju razumnih rješenja za nastavak treninga i utakmica svih razina natjecanja i svih dobnih kategorija. Naravno, i dalje držimo da zdravlje ostaje na prvom mjestu. Sigurnost igrača, trenera, sudaca i svih košarkaških djelatnika i njihovih obitelji nema cijenu i HKS će uvijek poštivati sve mjere izrečene od strane Stožera civilne zaštite RH. No, jednako tako, u fokusu nam je i dobrobit i dugoročno zdravlje djece koje se izostankom treninga dovodi u pitanje. Stoga ćemo i dalje u komunikaciji sa Središnjim državnim uredom za šport čvrsto zastupati stajalište kako žurno treba iznaći rješenje koje bi omogućilo povratak treninzima.

Unatoč svim nedaćama, obraćamo Vam se s puno optimizma i nade. Čvrsto vjerujemo da ćemo u nadolazećoj 2021. godini korak po korak izaći iz krize i da će se vratiti ‘staro’ normalno. Do tada svi moramo biti strpljivi i pokazati ustrajnost i solidarnost unutar košarkaške obitelji.

Od srca Vam želimo da u nadolazećoj, 2021. godini Vi, Vaše obitelji i prijatelji ostanete zdravi, da Vas prati uspjeh i da strast za košarkom jednako plamti i dalje.

Sretna Vam nova godina!

Hrvatski košarkaški savez