Hrvatska
Nekadašnji mladi reprezentativac iz Italije se vratio u Prvu ligu

Nekadašnji mladi reprezentativac iz Italije se vratio u Prvu ligu

Autor: Paulo Sarić

Blizina Splita draža nego Anspi Santa Rita.

Bivši igrač KK Zadar Frano Marasović nakon sezone u talijanskoj košarci vraća se u Hrvatsku. Točnije u redove prvoligaša KK Ribola Kašela, objavio je na svojim stranicama dalmatinski klub. 216 centimetara visoki Trogiranin košarkom se počeo baviti u rodnom gradu, da bi nakon završetka osnovne škole preselio u Zadar potpisavši osmogodišnji ugovor s tamošnjim abaligašom.

Ipak, seniorsku je karijeru počeo graditi u Sloveniji gdje je prvo tri sezone nastupao za Zlatorog, da bi potom godinu proveo i u Hopsi Polzeli. Prije dvije godine vratio se u Hrvatsku potpisavši za KK Škrljevo, no na Kvarneru je dobivao ograničenu minutažu pa je sezonu odlučio završiti u Riboli kojoj je pomogao da izbori promociju u HT Premijer ligu. Ipak, nije ostao u klubu i u elitnom razredu hrvatske košarke već je preselio u talijansku četvrtu ligu gdje je u dresu Taranta bilježio 16 koševa u prosjeku, a najbolju je partiju odigrao u šestom kolu Serie D kada je New Basket Lecceu ubacio 29 poena.

- Drago mi je da sam se vratio u Ribolu Kaštela, klub u kojem sam se odlično osjećao i prilikom prvog dolaska. Naša suradnja sada može biti samo još bolja jer se manje-više svi dobro poznajemo. Uvodni treninzi su odlični, momčad je izuzetno mlada i perspektivna pa se nadam da mogu pomoći i igrom i iskustvom koje sam stekao proteklih godina. Nadam se da ćemo se boriti za vrh tablice Prve lige, a bilo bi sjajno ponoviti rezultat iz pretprošle sezone kada smo proslavili ulazak u Premijer ligu – rekao je Marasović za Facebook stranicu kaštelanskog kluba.

Marasović je s Kaštelom potpisao ugovor do kraja nadolazeće sezone, s obostranom opcijom raskida na pauzi između prvog i drugog dijela prvenstva.