Europa i Svijet
Hrvatska
Nekompletni Zadar kreće s posljednjim provjerama uoči početka sezone

Nekompletni Zadar kreće s posljednjim provjerama uoči početka sezone

Autor: Paulo Sarić

I dalje se čeka centar.

Košarkaši Zadra danas kreću s posljednjim provjerama uoči nadolazeće sezone. Igrači Aleša Pipana jučer su otputovali u Francusku gdje će iduća tri dana zajedno s Choletom, Strasbourgom, Nanterreom, Le Mansom i Avellinom nastupati na snažnom ProStars turniru.

Iako sezona počinje za točno sedam dana, Zadrani su u Pays de la Loire otputovali bez dugoiščekivanog centra što će uvelike otežati posao slovenskom stručnjaku na klupi hrvatskog abaligaša.

Zadar je smješten u skupinu zajedno s Choletom i Strasbourgom, a prvu će utakmicu odigrati danas u 20 sati protiv Choleta, petnaestoplasirane momčadi francuskog prvenstva, koja je jučer nakon produžetka poražena od Strasbourga 87-82.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Youssoupha Fall i Ali Traore s 23, odnosno 21 poenom, dok će, sudeći po jučerašnjoj utakmici, najveća opasnost po zadarski koš u večerašnjem susretu dolaziti od Michaela Younga koji je s 21 košem bio najbolji u redovima Choleta.

Zadar svoj drugi susret igra u petak protiv Strasbourga (19h), dok je u subotu na rasporedu razigravanje za konačni plasman.


SRIJEDA:

Cholet – Strasbourg 82-87
Nanterre92 – Le Mans 69-80

ČETVRTAK:

Avellino – Nanterre92 (19 sati)
Cholet – Zadar (20 sati)

PETAK:

Strasbourg – Zadar (19 sati)
Le Mans – Avellino (21 sat)

SUBOTA:

Utakmica za peto mjesto (15 sati)
Utakmica za treće mjesto (17:30 sati)
Finale (20:15 sati).