Hrvatska
Nema Božića? Nema Drežnjaka? Nema problema, tu je Mazalin!

Nema Božića? Nema Drežnjaka? Nema problema, tu je Mazalin!

Autor: KK Zadar Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Zadar u ABA Superkupu slavio protiv FMP-a.

Košarkaši Zadra drugog dana ABA Superkupa pobijedili su FMP Soccerbet rezultatom 77:71 (32:12, 13:22, 16:26, 16:11) te izborili utakmicu za 5. mjesto u kojoj će sutra igrati protiv Mege MIS. Zadar je izvrsno otvorio utakmicu, stekao veliku razliku koju je „prokockao“ do isteka treće četvrtine ali je na kraju slavio ponajviše zaslugom izvrsnog Lovre Mazalina.

Zadar je nakon poraza od Budućnosti u utakmicu krenuo briljantnom prvom četvrtinom i malo tko je mogao vjerovati da će nakon nje pobjeda doći u pitanje. Iako na turniru nema Božića, a danas nije bilo  ni Drežnjaka, Zadar je nevjerojatnom serijom 23:0 došao u vodstvo 29:5 u 8. minuti igre. Izvrsna igra Mazalina u reketu, dvije trice Mekića i jedna Lakića, uz standardno izvrsnu obranu otvorile su put Jusupovoj momčadi prema mirnom odrađivanju posla.

Na kraju prve četvrtine bilo je 32:12, Lakić je novom tricom povećao za još 3 poena razlike, a onda je počeo konstantni pad. Izgubljene lopte i promašeni vanjski šutevi dali su priliku FMP-u da se spusti ispod 10 poena zaostatka, odnosno 45:34 na kraju druge četvrtine. Izvrsni Mazalin održavao je kakvu-takvu razliku za Zadar sve do 29. minute, kada FMP prvi put u utakmici dolazi u vodstvo.

U posljednjoj četvrtini gledali smo utakmicu „koš na koš“. U trenutku kada je FMP zaprijetio odvajanjem Lakić je pogodio tricu za 69:68, a Mazalin prelomio susret, najprije kada je drugo promašeno bacanje popravio skokom i pogotkom, a zatim ukrao loptu i istrčao kontru za 69:73. Do kraja je Zadar iskontrolirao utakmicu te zasluženo slavio.

Mazalin je bio prvo ime susreta s 26 postignutih poena (7 sk, 2as), a probudio se i Lakić koji je u 16 poena ugradio četiri trice. U momčadi FMP Soccerbeta najefikasniji je bio Ašćerić s 18 poena.

Danijel Jusup, trener Zadra: Mi smo imali nešto duže vremena za oporavak, sigurno nam je to pomoglo. Ušli smo jako motivirano i koncentrirano u prvu četvrtinu, napravili 20 poena razlike i trasirali pobjedu. Bili smo lišeni pomoći Drežnjaka, uz Božića nam puno znači, tako da je bila enormna potrošnja. U drugom poluvremenu smo pali energetski, što je normalno, FMP nam je stvorio problem svojom agresivnošću kao Budućnost jučer. Danas smo ipak pogodili sedam trica, pa je bilo bolje, a fali nam još jedan igrač da da budemo malo komforniji, s obzirom da igramo i hrvatsku ligu u istom terminu, da bismo mogli kvalitetnije igrati ovo natjecanje.