Europa i Svijet
Hrvatska
Nema ih u reprezentaciji, a rješavaju utakmice u španjolskoj ligi

Nema ih u reprezentaciji, a rješavaju utakmice u španjolskoj ligi

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski košarkaši inicirali preokrete svojih momčadi.

Kao vino! Tim bi se riječima mogle opisati predstave donedavnog hrvatskog reprezentativca Marka Popovića koje ove sezone pruža u Španjolskoj. Nakon izvrsnih partija na početku sezone i najboljeg starta u povijesti kluba, njegova Fuenlabrada ne popušta s dobrim igrama. A upravo je Pop jedan od najzaslužnijih za to. Hrvatski je veteran ovaj vikend odigrao novu dobru utakmicu ugradivši 22 koša i četiri asistencije u pobjedu svoje momčadi. Već osmu u sezoni, čime je Fuenlabrada ostala najugodnije iznenađenje ACB lige.

Joventut je u subotu pružio dobar otpor momčadi Nestora Garcije te je u 22. minuti imao i velikih 18 koševa prednosti, no zahvaljujući izvrsnim partijama Christiana Eyenge i Marka Popovića domaćini su došli do velikog preokreta i slatke pobjede (83-78). Iskusni se Zadranin, osim koševima, posebno istaknuo izborenom petom osobnom pogreškom jednog od najopasnijih gostujućih igrača Jeromea Jordana koja je otključala vrata pobjede Fuenlabrade.

FOTO: ACB Photo/ E. Candel

Od ostalih hrvatskih igrača valja istaknuti vrlo dobru partiju Gorana Sutona koji je u hrvatskom dvoboju nadigrao Damjana RudežaRođeni je Sarajlija dao velik doprinos u preokretu svoje momčadi te je susret završio s 15 koševa i sedam skokova u tijesno izborenoj pobjedi Estudiantesa nad Valencijom, dok je Damjan Rudež u igri proveo nešto manje od četiri minute te je za to vrijeme ostao bez napadačkog učinka. Osim njih na teren su izišli i Lovro Mazalin koji je za sedam minuta na parketu ubacio dva poena u uvjerljivom porazu Zaragoze od Unicaje 77-102 te Ante Tomić koji je ugradio dva koša u domaći poraz Barcelone od Iberostara 91-93, dok je Veljko Mršić uvjerljivo poražen na gostovanju kod euroligaša Baskonije.