Hrvatska
Nema popusta ni za izbornika - Mulaomerović u prvoj utakmici nakon ustoličenja isključen u Velikoj Gorici, slučajno ili ne?

Nema popusta ni za izbornika - Mulaomerović u prvoj utakmici nakon ustoličenja isključen u Velikoj Gorici, slučajno ili ne?

Autor: Saša Ćirić Photo: Basketball.hr (Ante Perković)

Opravdano ili ne?

Gorica je u svojoj dvorani pobijedila Cedevitu Junior i tako postala prva neabaligaška momčad kojoj su mladi Vitamini morali stisnuti ruku. Bi li rezultat bio isti da glavni strateg gostiju, novopečeni izbornik seniorske reprezentacije Damir Mulaomerović, nije morao u petnaestoj minuti utakmice napustiti teren zbog dvije tehničke pogreške? Možda, možda i ne, Gorica je svakako zaslužila pobjedu svojom igrom i zalaganjem na terenu. Ono što je zanimljivo jest upravo ta situacija oko Mulaomerovićevog isključenja. Iako temperamentan, Mula je prije svega sportaš. Je li njegova reakcija bila opravdana i jesu li suci dobro odradili posao u toj situaciji? Nije na nama da sudimo, niti je to poanta ovog teksta. Vjerujemo da postoje institucije koje će ispravno ocijeniti dati slučaj, samo znatiželje poradi naglas razmišljamo - je li nova (dodatna) funkcija trenera Cedevite Junior njegov uteg ili prednost u klupskom angažmanu? Možda smo na krivom tragu, ali jedna slika našeg vrijednog suradnika nas je natjerala na razmišljanje o čemu Mulaomerović razmišlja u hodniku velikogoričke sportske dvorane?


Foto: Basketball.hr (Ante Perković)