Regija
Nemec: Ako želimo visoko, Partizan mora pasti

Nemec: Ako želimo visoko, Partizan mora pasti

Trener Trešnjevke 2009 uoči nastavka sezone.

Košarkašice Trešnjevke 2009 nakon uspješne polusezone zakoračile su u drugi dio sezone, a prvi ispit imaju u srijedu kada će na Pešćenici (18.30) ugostiti Partizan iz Beograda u okviru 1. kola Superlige BTravel lige. 

Zagrepčanke sa šeste pozicije ulaze u ovu ligu gdje ih uz dva susreta protiv Partizana očekuju i po dva susreta protiv Medveščaka, Montane (Bugarska) i vodeće Cinkarne Celje.

- Cure koje su imale veliku minutažu imale su rehabilitacijski program do Nove godine kada smo počeli s pripremama za nastavak sezone. Čeka nas težak nastavak lige s puno jakih utakmica. Otvaramo s Partizanom i kada sada gledamo tablicu ta utakmica nam je vrlo bitna ukoliko želimo ostati u utrci za plasmanom na završni turnir. Puno ekipa je mjenjalo rostere tijekom ove pauze, pa tako i Partizan koji nije ista ekipa kao što je igrao protiv Medveščaka. Ostali su bez Miljane Bojović koja je otišla u CCC Polkowice. Doveli su Amerikanku Ashley Claussen i njihovu bivšu reprezentativku Bojanu Vulić. Ne znamo još hoće li im igrati najiskusnija Ivanka Matić, ali bez obzira na to mi se nadamo jednoj dobroj utakmici u kojoj bi pobjedom zadržali šanse za visokom plasmanom u uvoj ligi - kaže trener Dean Nemec koji nam je već nekoliko puta rekao da je ova liga bonus za njegovu ekipu.

- Sigurno će trebati dvije, tri utakmice da se iskristalizira poredak jer su četiri ekipe u razmaku od jedne pobjede. Nama ostaje ta žal što smo u završnici izgubili od Zvezde u Zagrebu jer bi s tom pobjedom imale veće šanse za ulaskom na final four - dodao je Nemec.

Trešnjevka 2009 nema široki roster za ovu ligu, pa svaki domaći susret je prigoda da veću minutažu dobiju igračice koje manje igraju.

- Mi u domaćem prvenstvu nastojimo igrati sa svim igračicama u sastavu i na taj način pokušavamo smanjiti minutažu igračicama koje najviše igraju. Nažalost povratak Marte i Marije Galić nam ne ide željenim tijekom, jer one još uvijek rade po posebnom programu - zaključio je trener Trešnjevke.

Naporan siječanj je pred Trešnjevkom koja će do kraja ovog mjeseca igrati u Btravel ligi s Montanom, Medveščakom i Cinkarnom Celje, a u domaćem prvenstvu ih između ostalog očekuje gostovanje u Splitu.

SUPERLIGA WABA BTRAVEL:

1. Cinkarna Celje  5/1
2. Budućnost    4/2
3. Crvena Zvezda       4/2
4. Montana     3/3
5. Partizan       3/3
6. Trešnjevka 2009   2/4
7. Beroe                      2/4
8. Medveščak            1/5