Hrvatska
Nemec o skraćivanju lige: 'Dobro je i nije dobro'

Nemec o skraćivanju lige: 'Dobro je i nije dobro'

Košarkašice Trešnjevke 2009 u nekompletnom sastavu započele su pripreme za novu sezonu.

Košarkašice Trešnjevke 2009 u nekompletnom sastavu započele su pripreme za novu sezonu. Na prvim treninzima nedostaje nekolicina igračica koje su dobile odmor nakon kadetskog EP, a dio igračica je na maturalnim putovanjima.

”Uvijek nam je početak priprema po istom principu i praktički prije 1.rujna teško je okupiti cure u kompletnom sastavu. Priključili smo veliki broj igračica iz omladinskog pogona kao što su Žaja, Galunić, Laljek, Šijaković, Svorcina, te Perić i Jurić koje su i ranije bile u seniorskoj postavi. Vidjeti ćemo tko će se od njih nametnuti. Napustili su nas Clark, Strait, Bilikova, te Bilić (SAD) i Dobroslavić (završetak karijere). Okosnica ekipe je ostala i nju će činiti Muhl, Katavić, Pavić, Savić, Ujević, a više šansi u ovoj sezoni će dobiti Perić i Turkalj”, - kaže trener Dean Nemec koji nam je naznačio u kojem smjeru ide klub u novoj sezoni.

 ”Nemamo u planu dovođenje stranih igračica niti naših iskusnijih igračica. Odlučili smo i dalje ulagati u stručni rad u klubu gdje radi šest trenera i to će biti naša strategija u idućem periodu. Iskreno ukoliko bi i dovodili neke iskusnije igračice onda bi se trebali odreći kvalitetnog stručnog rada, a mislim da to nije put u kojem bi mi i naša košarka trebala ići”

Zelene će prije početka Prve lige zaigrati u Regionalnoj ligi gdje prošle sezone nisu uspijele ostvariti pobjedu.

 ”Cure se vesele igranju u Regionalnoj ligi i mi kao klub smo htjeli ostati dio te priče odigravanja inozemnih utakmica. Prošle sezone smo u nekoliko utakmica bili blizu pobjede, a u nekima kada smo bili nekompletni doživjeli uvjerljive poraze. Bez obzira na sve ta liga curama puno znači u njihovom košarkaškom putu. Žao mi je što nemamo veću podršku za igranjem u toj ligi. Prva liga se smanjila na deset klubova što je dobro i nije dobro. Dobro je što će biti manji broj utakmica s većom razlikom, a nije dobro to što bi mogli ostati bez košarkaških sredina kao što su Virje, Slavonski Brod i Osijek.”

Trešnjevka 2009 sezonu otvara 9.listopada protiv Cinkarne Celje, nakon čega će uslijediti gostovanja u Prvoj ligi kod Plamen Požege i FSV-a u Rijeci.