Time-out
Nemile scene na košarkaškom parketu. Udario suigrača radi pogrešnog dodavanja

Nemile scene na košarkaškom parketu. Udario suigrača radi pogrešnog dodavanja

Autor: Paulo Sarić

Klub boraca u Litvi.

Jučer se u drugoj litavskoj ligi odigrala rijetko viđena situacija. U Dvoboju između domaćeg Vytisa i Telšiusa, iskusni je 35-godišnji visoki igrač gostujućeg sastava Osvaldas Mačernis praktički ničim izazvan udario suigrača Tomasa Domarkasa.

Naime, pri vodstvu domaćeg sastava 24-14, Domarkas je krivo dodao loptu u polukontri što je Mačernisa toliko naljutilo da se prvo počeo unositi u lice svom beku, da bi ga potom počeo naguravati, da bi sve završio desnim krošeom.

Suci su, jasno, odmah reagirali i isključili nasilnog košarkaša gostiju, a nakon incidenta ni Domarkas se nije vraćao na parket. Do obračuna Mačernis je pružao lošu partiju uz samo tri poena za 15 minuta i šut 1/9 iz igre.


- Nikada nisam vidio takvo što. Uistinu me šokiralo. Mačernisa znam kao dobru osobu i ne mogu ni pomisliti što se trebalo dogoditi da tako reagira. Možda mu je crna mačka prešla preko puta… Telšius se ispričao zbog incidenta. Prije susreta su obje momčadi govorile da očekuju borbu na terenu, ali i pravu košarkašku predstavu. Uistinu događaj bez presedana – kazao je nakon utakmice trener domaće momčadi Aurimas Jasilionis za portal Basketnews.lt.

Utakmica je, ako to koga zanima, završila pobjedom Vytisa 76-51. Ostaje nam za vidjeti hoće li biti dodatne kazne za veterana u redovima Telšiusa od strane klupskog vodstva.