Hrvatska
Regija
Nenormalan raspored Zadranima opet donosi dvije utakmice u dva dana

Nenormalan raspored Zadranima opet donosi dvije utakmice u dva dana

Autor: KK Zadar

Igokea će biti u Zadru prije Zadra.

Zadar opet igra dvije utakmice u dva dana. Prva na rasporedu je u subotu kad momčad Veljka Mršića gostuje kod Zaboka u sklopu 27. kola HT Premijer lige, prijenos možete pratiti na HRT2 od 17:30 sati. 

Dan kasnije na Višnjiku Zadar dočekuje Igokeu u ABA ligi. Susret počinje u 17 sati.

Prije skoro mjesec dana Zabok i Zadar su odmjerili snage u Krešinom domu kada je Zabok bio bolji i slavio s 75:79. To je bila posljednja utakmica koju je vodio Veljko Mršić prije njegove pauze zbog zdravstvenih problema.

Hrvatski predstavnik u regionalnoj ligi je u prvom dijelu natjecanja bio poražen u Laktašima od Igokee 72:48. Igokea je trenutno u borbi za Final four ABA lige sa 17.pobjeda i četiri poraza. 

- Najvažnije da smo pobijedili Borac, to nam je olakšalo put u ABA ligi. Prva utakmica koja nas čeka ovog vikenda je Zabok, svi smo svjesni što znači ova utakmica iz perspektive tog poraza kojeg smo doživjeli u Višnjiku. Moramo to imati u glavi i moramo im vratiti za taj poraz -  rekao je kašetan Zadra Dominik Mavra.

Ponovno igrate dan kasnije, jeste li već navikli na ovakav ritam.

- Ne znam više što reći na ovaj raspored, opet igramo dvije utakmice u dva dana, sigurno nam neće biti lako ali moramo se naviknuti. Moramo naći neku snagu u sebi da izvučemo tu utakmicu. Igokea igra sjajno cijelu godinu, ali mi nismo bez šanse. Uz dobru ideju i dobru energiju mislim da možemo ići na pobjedu. Nema razloga da tako ne razmišljamo, s tom eventualnom pobjedom bi sebi olakšali rasplet u ABA ligi - rekao je Mavra.

U mjesec dana druga utakmica protiv Zaboka.

 - Čekaju nas dvije zahtjevne utakmice, prvenstveno zbog rasporeda. U prošlom susretu protiv Zaboka izgubili smo na domaćem terenu i sigurno im želimo vratiti za tu utakmicu. Moramo odigrati dobru utakmicu, biti koncentrirani od prve minute. Moramo raditi ove osnovne stvari u obrani i napadu, idemo to napraviti i ostvariti pobjedu - rekao je izjavio je trener Veljko Mršić.

Igokea?

- Odlična momčad, u ovom trenutku možda igraju najbolju košarku u ABA ligi. Oni su jedan od kandidata za Final Four lige. U prvoj utakmici u Laktašima smo 30. minuta, bez obzira na naš slabi napad, bili u igri. Problem je što za Igokeu nećemo imati nikakvu pripremu zbog ovakvog rasporeda. Mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu. Pokušat ćemo se revanširati za taj poraz koji smo doživjeli u prvom dijelu -  istaknuo je Mršić.