Time-out
Neodoljiva sličnost: Ćiro Perinčić u dresu Hermesa

Neodoljiva sličnost: Ćiro Perinčić u dresu Hermesa

Autor: Branko Tabak

Slikom na sliku.

Jedna fotografija s utakmice 29. kola HT Premijer lige Cibona - Hermes Analitica, koja je na Uskrsni ponedjeljak odigrana u dvorani Dražena Petrovića, posebno je okupirala našu pozornost.

Igrač Hermesa Luka Cvitanović neodoljivo nas je podsjetio na legendu zadarske košarke, oca pomoćnog trenera Zadra Ivana i negdašnjeg kapetana Zadrana Hrvoja, Čedomira Ćiru Perinčića.

Frizura, profil, građa tijela, košarkaški gard i povrh svega broj na dresu 4.

U arhivi Muzeja zadarske košarke pronašli smo Perinčićevu sliku za usporedbu, a sportski fanatik Roman Morović je brzinski objavio tvit:

Luka je s juniorima Cibone osvojio naslov juniorskog prvaka ABA lige, ovu sezonu započeo je u KK Furnir, a nastavio u Hermesu.

Perinčić je nedavno napunio 67 godina, tim povodom je za Zadarski list izjavio kako je za seniorsku momčad Zadra zaigrao s 15 godina i 8 mjeseci što ga čini najmlađim seniorom u povijesti kluba.

Kao igrač je s reprezentacijom Jugoslavije bio juniorski prvak Europe, sa Zadrom prvak bivše države 1974. i 1975., s Cibonom pobjednik Kupa Jugoslavije 1983. Svakako jedan od većih igračkih uspjeha je plasman u polufinale Kupa prvaka 1975. godine sa Zadrom.