Hrvatska
Neporažena Šibenka stiže u Dubravu, zbog osam šavova upitan nastup Furnirovog Amerikanca Hollingswortha

Neporažena Šibenka stiže u Dubravu, zbog osam šavova upitan nastup Furnirovog Amerikanca Hollingswortha

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Šibenčani su puni samopouzdanja, ali...

Nema odmora za košarkaše Furnira koji u ritmu dvije utakmice tjedno ulaze i u studeni. Prvi suparnik je Šibenka koja u srijedu (19.00) stiže u Dubravu u sklopu 6.kola HT Premijer lige. Lavovi su nakon dvije startne pobjede (DepoLink Škrljevo, Zabok) posustali u susretima protiv Splita, Alkara i Zadra, a trener Jeronimo Šarin vjeruje da momčad protiv odlične Šibenke može pokazati svoje pravo lice i vratiti se na pobjednički put.

”Navikli smo na ovaj ritam utakmica svaka tri dana pa je analiza i priprema utakmice postala neka rutina. Šibenka je odlično krenula u sezonu, imaju četiri pobjede iz četiri susreta i puni su samopouzdanja. Kao Šibenčanina u neku ruku me i raduje njihov start, a mi smo od posljednjih pet utakmica imali četiri vrlo kvalitetne utakmice i jednu smo uspjeli pobijediti. Želimo se vratiti u pobjednički ritam i nadamo se da će se to dogoditi upravo protiv Šibenke”..dodaje Šarin kojeg nisu iznenadile dobre igre i pobjede Šibenke

”Imali su i dosta lakši raspored od nas, stekli su samopouzdanje i izrazito su šuterski precizni za razliku od nas. Prošle sezone ih šut nije krasio, ali ove sezone im ide i uz puno energije kao druga ili treća najmlađa momčad lige igraju zaista dobro. Dobro su vođeni i u dobrom su ritmu pa nas čeka jedno veliko iskušenje.”

Furnir se u posljednjim utakmica muči s postotkom šuta, a jedanput se i on mora otvoriti

”Moramo igrati puno bolje nego u Zadru gdje smo dosta radili grešaka. Neke stvari ćemo pokušati promijeniti kroz ova dva treninga i želimo dočekati Šibenku što spremniji i nastaviti jedan pozitivan score koji imamo sa Šibenkom od prošle sezone”…zaključio je Šarin.

Sa posjekotinom i osam šavova zbog puknuća arkade iz Zadra se vratio Taveion Hollingsworth pa je upitan njegov nastup.