Hrvatska
Nesebično Škrljevo nadvisilo Osječane

Nesebično Škrljevo nadvisilo Osječane

Autor: Paulo Sarić

Praznik košarke u Mavrincima.

Košarkaši Škrljeva došli su do svoje druge pobjede u HT Premijer ligi. Momčad Damira Rajkovića na domaćem je terenu svladala Vrijednosnice Osijek rezultatom 89-81. Iako su domaćini odigrali jako dobro prvo poluvrijeme i u svlačionicu otišli s plus 11 (51-40), susret je prelomljen tek u posljednjoj četvrtini nakon serije domaćina 13-4 u koju je Dino Stipčić ugradio osam poena.

Utakmica je bila izjednačena prve četiri minute, a onda su domaćini ubacili u brzinu više i napravili seriju 13-0 zahvaljujući kojoj su otišli na dvoznamenkastu prednost (22-9) i osigurali si lagodniji nastavak dvoboja. Stipčić je tricom minutu prije kraja prve četvrtine odveo svoju momčad na velikih plus 15. Ipak, u nastavku su se Osječani konsolidirali te su malo po malo topili zaostatak. Košem Bobana u 15. su minuti došli na jednoznamenkasti zaostatak (37-28), da bi Markulin tricom nekoliko minuta potom doveo Vrijednosnice na samo minus pet. Škrljevo je poluvrijeme završilo s 6-0, pa se na odmor otišlo s 51-40.

Nakon izlaska iz svlačionica vidjeli smo potpuno drugu sliku. Slavonci su izišli motivirani da pred nacionalnim auditorijem pokažu da vrijede puno više, a domaćini kao da su se zadovoljili dvoznamenkastom prednošću te su – prestali igrati. Zabili su samo dva poena u narednih sedam minuta pa su košarkaši Vladimira Krstića napravili seriju 0-10 i prišli na posjed zaostatka (53-50). Domaćini su odbili prvi napad, no Vrijednosnice su potom još ozbiljnije zaprijetile te su na krilima Turalije koji je povezao pet uzastopnih koševa došli na samo poen zaostatka.

Škrljevo je u trećoj četvrtini zabilo tek sedam koševa pa je bilo jasno da će bolja igra u napadu bili nužna za novu pobjedu. Rečeno – učinjeno. U posljednjih su deset minuta momci Damira Rajkovića zabili 31 koš i na koncu došli do druge pobjede u HT Premijer ligi. Susret je bio neizvjestan sve do 35. minute kada počinje serija 13-4 koja je vratila Zelene na dvoznamenkastu prednost. Osječani su se pokušali vratiti u susret, no do kraja je ostalo premalo vremena, pa je najbolje što su uspjeli bilo prići na minus četiri 25 sekundi prije kraja (85-81).

Škrljevo su do pobjede predvodili Dino Stipčić s 20 koševa i pet skokova, te Davor Konjević s 16 poena, dok je najbolji u slavonskim redovima bio Australac Venkatesha Jois s 23 koša i devet skokova.