Hrvatska
Nesporazum Markote i Jovanovića riješen sporazumnim raskidom ugovora: Šveđo napustio Cibonu

Nesporazum Markote i Jovanovića riješen sporazumnim raskidom ugovora: Šveđo napustio Cibonu

Autor: Branko Tabak

Potres u Ciboni.

Cibona i Damir Markota su sporazumno dogovorili prekid suradnje.

Podsjetimo, Markota se u listopadu peti put vratio u Cibonu potpisavši ugovor do kraja tekuće sezone. Prije toga igrao je za Zabok. 

- U ime kluba želim Šveđi zahvaliti na ogromnom doprinosu koji je utkao u rezultate Cibone u svih pet puta koliko je bio ovdje. Žao mi je da se rastajemo prije vremena, ali vrata našeg kluba će mu uvijek biti otvorena! – poručio je sportski direktor Cibone Marin Rozić.

Poznato je da je bilo nesporazuma na relaciji trener Vlada Jovanović - Markota. Iz Cibone uvjeravaju kako je sve riješeno na miran i civiliziran način te naglašavaju kako je riječ o situaciji koja je trebala je ostati unutar svlačionice.

- Klubu se želim zahvaliti na pruženoj prilici i na svim lijepim godinama koje sam proveo ovdje i uspomenama koje ću pamtiti cijeli život! Žao mi je što je došlo do ranijeg rastanka nego što je planirano. Nadam se da će nas poslužiti zdravlje do kraja pa će onda doći i rezultat. Moje zdravlje trenutno nije najbolje i ne mogu dati svoj maksimum. Ono što se dogodilo znamo mi koji smo bili tamo, riješili smo to između sebe i tako će i ostati. – rekao je Damir Markota.

Ovo je nimalo ugodan trenutak za zagrebački klub koji još uvijek nije osigurao ostanak u ABA ligi, a u toj borbi kao i napadu na naslov prvaka Hrvatske Iskustvo Damira Markote moglo je biti presudno.