Hrvatska
Nestali u 100 sekundi

Nestali u 100 sekundi

Autor: Paulo Sarić

Žuta je podmornica 25 minuta pružala dobar otpor favoriziranim gostima, no na kraju je opet potopljena.

Oslabljena Cedevita je u posljednjem susretu sedmog kola HT Premijer lige pred 200-tinjak gledatelja slavila u Zadru rezultatom 70-96. Momci Jurja Zdovca u drugom su poluvremenu slomili otpor žilavih Jazina koje su nastuple bez Gorana Fodora i Mirze Sarajlije te zadržali stopostotan učinak. Vitamini su u Dalmaciju došli bez bosanskohercegovačkih reprezentativaca Andrije Stipanovića i Džanana Muse koji su otišli na okupljanje nacionalne vrste, a odmor je dobio i iskusni Roko Leni Ukić. No, dojam je da je Zagrepčanima od izostanka nekolicine bitnih igrača veći nedostatak bio pristup i motivacija za samu utakmicu.

Domaćini s tim nisu imali problema te su poveli 9-0 za manje od dvije minute. Jasno, Cedevita je s protokom vremena počela paliti motore, no dosta je dugo pravi pristup imao tek Karlo Žganec koji se od samoga početka borio za svaku loptu i hrvao s visokim igračima Jazina. Ramljak je košem na otvaranju druge dionice vratio stvari na početak (20-20), no tada se razigrao kapetan Zadrana Marin Zrnić koji je u ubacio devet od 11 koševa svoje momčadi pa je hrvatski prvak morao čekati sve do 17. minute da dođe do prve prednosti (31-33). Napravili su gosti 1-9 prije nego je Woods tricom zaključio prvo poluvrijeme na koje se otišli sa samo dva poena prednosti Cedevite (35-37) te najavili bolje izdanje u nastavku.

Držale su se Jazine još nekoliko minuta, u jednom trenutku čak i povele (42-41), a može se reći da je susret bio otvoren sve do 26. minute  (47-51). A onda Vitamini u manje od 100 sekundi rade seriju 0-8 i prelamaju susret. Zaigrala je momčad Jurja Zdovca obranu u drugome dijelu, domaćini su počeli gubiti lopte, pa su zahvaljujući brojnim kontrama Zagrepčani vrlo brzo odvojili na nedostižnu razliku. Serija gostiju se produžili na 2-18 pa je Žganec polaganjem na kraju treće četvrtine odveo svoju momčad na plus 20 (49-69).

Prišli su Zadrani u nekoliko navrata na minus 14, no nisu uspjeli ozbiljnije priprijetiti gostima te su i dalje uz Ribolu jedina momčad bez pobjede u elitnom razredu hrvatske košarke.

Najefikasniji igrač susreta bio je Will Cherry  21 košem i pet asistencija te čak devet ukradenih lopti, a mora se pohvaliti i dobra partija Karla Žganeca koji je zabio 16 poena i uhvatio 12 skokova. Najbolji u redovima domaćih već je tradicionalno bio kapetan Marin Zrnić s 20 koševa, pet skokova i tri asistencije.