Hrvatska
Nesuđeni 'Cibos' odabrao tursku drugu ligu

Nesuđeni 'Cibos' odabrao tursku drugu ligu

Autor: Paulo Sarić

Do dogovora s Cibonom nije došlo te se nekadašnji zlatni kadet zaputio u inozemstvo.

Bivši junior Cedevite Filip Bundović preselio je u Tursku te će u nadolazećoj sezoni igrati za Bandirmu Kirmizi, drugu momčad puno poznatijeg Banvita koja se natječe u drugoj ligi. Bundović je ovo ljeto bio blizu potpisa za Cibonu s kojom je jedno vrijeme i trenirao, no unatoč dobrim izdanjima na treninzima do dogovora nije došlo pa je rođeni Zagrepčanin košarkaški put odlučio nastaviti u inozemstvu.

Bundović je karijeru započeo u Cedeviti, no prvi pravi kontakt sa seniorskom košarkom imao je za vrijeme posudbe u Zabok u čijim je redovima proveo dvije sezone. U jesen 2015. godine prvi se put okušao u inozemstvu potpisavši za njemački Mitteldeutcher u čijem je dresu odradio deset utakmica u kojima je zabijao 5,7 koševa uz 2,2 skoka u prosjeku da bi se u drugom dijelu sezone preselio u Španjolsku. U redovima Estudiantesa koji se natjecao u drugoj španjolskoj ligi odigrao je 13 utakmica te bio na prosjecima od 14,1 poena i 5,8 skokova što mu je donijelo povratak u matični klub.

Ipak, u Cedeviti ga je čekala uloga igrača kontroverznog B tima koji se natjecao „po procjeni“ te je Bundović završnicu sezone, kada su se u igru uključili i prvotimci aktualnog hrvatskog prvaka, proveo u mostarskom Zrinjskom. Prošlu je sezonu započeo u Šibeniku gdje je do odlaska u Prištinu bio jedan od statistički najboljih igrača trenera Vladimira Anzulovića, a na Kosovu je pružao još bolje partije te je s 20,8 koševa i 8,3 uhvaćene lopte bio drugi strijelac i peti skakač lige.

Bundović je suradnju dogovorio s turskim drugoligašem, a kako se može saznati u slučaju zadovoljavajućih partija otvorena je i opcija njegovog 'transfera' u prvu momčad Banvita naredne godine.