Europa i Svijet
Hrvatska
Nesuđeni Šibenčani postali Dinamovci

Nesuđeni Šibenčani postali Dinamovci

Autor: Saša Ćirić

Veliki izazovi su pred našim internacionalcima.

Pero Dujmović, poznatiji kao Pepi, nedjeljom navečer ne odmara. U kasnim večernjim satima objavio je na Instagram profilu svoje agencije Pepi Sport kako su dva njegova štićenika pronašla novi angažman.

Domagoj Bubalo (27, 212 cm) je, nakon što se ovog ljeta u kuloarima spominjao kao potencijalno rješenje pod košem GKK Šibenika, u međuvremenu počeo trenirati s prvakom Bosne i Hercegovine, momčadi iz njegovog rodnog grada, Zrinjskim. Trebao je Bubalo potpisati otvoreni ugovor s Plemićima, no u posljednji trenutak je sletjela ponuda gruzijskog prvaka, Dinama iz Tbilisija. Hrvatski centar, koji je bio član U19 reprezentacije koja je osvojila broncu na SP 2009. na Novom Zelandu, uz estonsku, litvansku, njemačku i grčku, osjetit će igranje i u gruzijskoj košarkaškoj ligi. U Hrvatskoj je nastupao za Zabok, Jolly, a imao je i neuspješnu epizodu u Zadru.

Domagoj Bubalo (Foto: Youtube)

Drugi član Pepijeve obitelji koji je u kasnim nedjeljnim satima potpisao za novi klub je Zoran Vrkić (31, 203 cm). Za razliku od Bubala, Vrkić je ovog ljeta intenzivno trenirao s narančastima. U jednom trenutku se činilo kako će on i Nik Slavica pojačati redove premijerligaša iz Krešimirova grada, no taj plan se izjalovio. Prvo je Slavica odlučio započeti novo poglavlje u Ciboni, da bi sada i Vrkić okušao sreću u Rumunjskoj, gdje se u proteklom razdoblju u najboljem svjetlu predstavio još jedan bivši igrač Građana - Ivan Siriščević. Vrkić će u sezoni 2018/19 nositi dres Dinama iz Bukurešta, što će mu biti prvi doticaj s rumunjskom ligom.