Hrvatska
Regija
Netko bi rekao 'zašto Zdovc plače'

Netko bi rekao 'zašto Zdovc plače'

Autor: KK Cedevita

Dolazi Mega, Krušlin se vraća, Ramljak još uvijek ne.

U subotu u 17:00 sati Cedevita u sklopu 17. kola ABA lige u Košarkaškom centru Dražen Petrović dočekuje Megu Bemax. Momčad Jure Zdovca upisala je dva uzastopna poraza. U gostima su prvaci Hrvatske prvo poraženi kod Crvene zvezde u ABA ligi, a onda su izgubili i kod Lokomotiv Kubana u Eurokupu. U ABA ligi su Zagrepčani trenutno treći s omjerom 12-4 (Zvezda ima 13-3, a Budućnost VOLI 14-2) i ova pobjeda bitna im je kako bi nastavili disati za vrat vodećima.

"To je ekipa, s obzirom na to u kakvom smo trenutno stanju, neugodna. Zbog toga što su oni mlada ekipa s puno energije. Puno trče, a i igraju tako, daju tebi da igraš brzo i otvaraju ti dosta prostora da što brže završiš napade. Trebamo se dosta regenerirati poslije teškog putovanja iz Rusije da bi bili psihički i fizički spremni za ovu utakmicu. Treniramo, ali na takav način da ekipu ipak malo regeneriramo i opustimo jer stvarno će nam trebati dosta koncentracije prema tome kako oni igraju. U ta dva sata u subotu moramo dati sve od sebe i napraviti sve da tu utakmicu dobijemo", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Cedevita na nekoliko utakmica seli u Košarkaški centar Dražen Petrović…

"Što se mora, nije teško. Ipak je to košarkaška dvorana, prava dvorana, a i dosad smo više ili manje tamo dobivali. Mislim da smo ondje izgubili samo protiv Cibone, tako da to nije nikakav problem."

Cedevita je protiv Zvezde i Lokomotiva upisala dva poraza koja bi je mogla skupo stajati u borbi za prednost domaćeg terena u doigravanju ABA lige i u borbi za prolaz u četvrtfinale Eurokupa…

"Nama su te utakmice nekako došle u nepravom trenutku. To su bile fizički teške utakmice koje su došle poslije serije utakmica, plus da smo imali te dvije ozljede. Netko bi rekao da što Zdovc plače, no Krušlin i Ramljak su nama jako bitni u timskom i defanzivnom smislu i to se pokazalo. Krušlin se vraća, no čekamo još Ramljaka pa ćemo biti OK. Moramo se dići i ja sam siguran u to da će nam uspjeti", dodao je Zdovc.

Dakle, Krušlin se vraća i bit će u rosteru. Upitan je Toni Katić, koji ima lakšu ozljedu i možda će ipak biti u sastavu, ali tu je Toni Perković.

"Oni su uvijek nezgodna ekipa, a protiv nas im u našem prvom međusobnom susretu (Cedevita je u 6. kolu kod Mege u gostima slavila 81:77; op.a.) nije igrao Mušidi. Oni dosad imaju pet pobjeda, ali to je momčad koja može dobiti svakoga i izgubiti od svakoga. Igraju brzo i agresivno, moramo to svesti na naš mlin i smiriti nervozu. Sad smo zaredali dva poraza. To nas je dosta potaklo. Mislim da imamo karakter i to je utakmica koja nas može vratiti na pravi put", rekao je Perković.

Moguće je da će protiv Mege i mladi Perković dobiti priliku.

"Ja se nadam. To bi mi zapravo mogla biti prva prava utakmica za Cedevitu. Iskreno, malo sam nestrpljiv i jedva čekam tu utakmicu", izjavio je Perković na kraju.