Hrvatska
AUDIO: Plantak argumentirano o svemu: Ako sam problem, riješimo to lako za tri sekunde

AUDIO: Plantak argumentirano o svemu: Ako sam problem, riješimo to lako za tri sekunde

Autor: Branko Tabak

KK Jazine još nemaju pobjedu u ovoj sezoni, a slijedi derbi protiv Zadra

- Deseti igrač Zadra nama bi bio nositelj igre. U ovom trenutku mi imamo deset igrača. Jedan je junior, jedan ozlijeđen, jedan virozan. Posljednji puta pet na pet smo odigrali na utakmici u Osijeku protiv Vrijednosnica. Kad ćemo sljedeći put imati priliku ne znam. Zbog ovih razloga ne mogu reći da se pripremamo za utakmicu sa Zadrom. Mogu tek reći ono uobičajeno, dat ćemo sve od sebe, kazao je u uvodu u današnju konferenciju za novinare trener KK Jazine Arbanasi Neven Plantak.

Njegov klub u ponedjeljak s početkom u 18 sati u dvorani Jazine u sklopu 5. kola HT Premijer lige dočekuje momčad Zadra. Izglede svoje momčadi Plantak ne vidi.

- Oni se mjere u promilima jer mi ne možemo odraditi niti jedan taktički trening. Goran Fodor ima upalu Ahilove tetive i veće su šanse da zaigra protiv Alkara nego protiv Zadra. To je njegov kronični problem zbog kojeg trenutačno ne trenira, već miruje. Buča je virozan. Mirza Sarajlija je odigrao prvu utakmicu na svježinu, ali njemu će trebati nekoliko utakmica da fizički može odgovoriti zahtjevima lige. Praktički ću rotirati pest, s Fodorom možda sedam igrača, pojasnio je Plantak i priznao:

- Prvi puta u karijeri više razmišljam o onoj utakmici koja dolazi kasnije nego o prvoj koja je na rasporedu. Cilj nam je susret s Alkarom u Sinju dočekati sa što više zdravih i raspoloženih igrača.

Najavio je kako je klub u potrazi za još jednim centrom.

- Pitanje je što se u ovom trenutku nudi na tržištu za novce koje možemo izdvojiti. S druge strane i tom igraču će trebati vrijeme za prilagodbu. Jednostavno, prekasno smo krenuli u pripreme i složili ekipu i vrijeme nije naš saveznik.

Posebno je naglasio jednu stvar.

- Rezultati su takvi kakvi jesu, ali ja sam zadovoljan voljom i prezentacijom svojih igrača. Protiv Hermesa smo na gostovanju četiri puta imali prednost od 6 do 10 razlike i nismo ju iskoristili. Protiv Osijeka smo bili u prilici pobijediti, a tamo do bodova neće niti jedna momčad koja se bori za ostanak. Odlično smo odigrali kući protiv Cibone. Čak su obrana i borbenost protiv Šibenika bili na zadovoljavajućoj razini, no napad je boo katastrofa.

Da je atmosfera u svlačionici odlična i da su dečki dobra klapa potvrdio je i sportski direktor Jakov Borčić.

- Svlačionica super funkcionira i atmosfera je odlična. Igrači su do sada davali i u nastavku će prvenstva davati sve od sebe i pružati ono nabolje.

Za kraj Plantak je još jednom naglasio kako je i Alkar koji se skupio relativno kasno kompletirao momčad i krenuo u pripreme dvadesetak dana prije njegove momčadi.

Foto: Šime Zelić

- Postoje dvije mogućnosti, boriti se ili odustati. Ja sam čvrsto uz prvu opciju. A ako sam problem, lako se to riješi, za tri minute, poručio je trener KK Jazine Arbanasi.

Utakmica Jazine-Zadar na rasporedu je u ponedjekljak 6. studenoga s početkom u 18 sati. Ulaznice se mogu nabaviti na Narodnom trgu u subotu od 10 do 13 sati te na dan utakmice u Posh pubu u neposrednoj blizini dvorane Jazine od 15 sati.