Hrvatska
Ni 31 poen i 28 skokova Ivane Tikvić nisu spriječili splitski pobjednički selfie

Ni 31 poen i 28 skokova Ivane Tikvić nisu spriječili splitski pobjednički selfie

Autor: Branko Tabak

Šibenik lako kroz Požegu.

Nakon četiri odigrana kola Prve ženske lige jedina ekipa bez poraza je ŽKK Split. Nisu to pobjede kratkog daha, već pobjede koje ukazuju na ozbiljnost ovosezonskih dostignuća Grginove ekipe.

Njegove su djevojke nakon pobjede u derbiju na gostovanju kod Medveščaka slavile na strani u kod Pule 76-84. 

Već u prvoj četvrrtini otišle su Splićanke na 9 poena razlike (16-25), a do odmora povećale prednost na +12 (36-48). Održavale su prednost između 5 i 13 razlike do 38. minute kada je Ivana Tikvić ubačajem pod prekršajem smanjila zaostatak domaće ekipe na 74-77. 

Tea Đikić je napravila dodatni pritisak na Splićanke, ukrala, ali i izgubila loptu. Kaznila je tu grešku Ana Miše koja vraća Split na +5 i usput promašuje slobodno bacanje. Tikvić je još jednom vratila zaostatak Puljanki na -3 (76-79). Josipa Silov je na drugoj strani promašila, a tada njena suigračica Nina Dedić rješava pitanje pobjedica. Blokirala je Ivanu Tikvić, uzela skok, iznudila dva sloboda bacanja i zabila oba za pobjedu. 

Nevjerojatna Ivana Tikvić je uz 31 poen imala 28 skokova, 8 asistencija i 6 ukradenih lopti. Sve skupa nedovovoljno za pobjedu Pule. U redovima Splita Ivana Brnas je potigla 19 poena uz 7 skokova, a Nina Dedić 15 (7 skokova)... 

Šibenik je na gostovanju nadigrao Požegu 44-83 uz 33 poena Mije Vukšić. U redovima Požege s 23 poena i 20 skokova se istaknula Maria Cauhry Smelser