Hrvatska
Ni tri poraza u nizu nisu naštetila Cedeviti, nakon Bosca opet su treći

Ni tri poraza u nizu nisu naštetila Cedeviti, nakon Bosca opet su treći

Autor: KK Cedevita

Vitamini B konačno slavili!

U 19. kolu HT Premijer lige Cedevita je kao domaćin u Trnskom pobijedila Bosco 93:76. Ovo je za momčad Dražena Oreškovića 11. pobjeda u nacionalnom prvenstvu.

Vitamini su poslije prvih 10 minuta vodili 29:20. Drugu četvrtinu dobili su uvjerljivo i na veliki odmor otišli s vodstvom 56:35. U drugom poluvremenu Cedevita je držala vodstvo, no protivnik se nije predao i u 32. minuti poslije trice Mladena Primorca momčad Bosca bila je na -11.

U dresu pobjednika Domagoj Bošnjak upisao je 22 poena, pet skokova i tri asistencije, Antonio Jordano ubilježio je 15 poena, tri skoka i dvije asistencije, Andrija Ćorić 14 poena i pet skokova, a Tyler Wideman 13 poena i šest skokova.

Za Bosco je Jan Palokaj upisao 20 poena i pet asistencija, a Mate Vucić utakmicu je završio sa 16 poena, 14 skokova i četiri asistencije.

Dražen Orešković, trener Cedevite: "Dobro smo odigrali. Mislio sam da će biti puno lakše u drugom poluvremenu, no Bosco se nije dao do zadnjih minuta. Teško je igrati protiv ekipa koji igraju rasterećeno. Dođu u situacije da gube 20-30 i onda daju sve od sebe i na kraju je ispala borbena utakmica. Bilo je bar situacija da se moglo otići dalje. No najvažnije je da je završilo pobjedom i sada možemo mirno dočekati zadnje utakmice. Igramo sljedeću utakmicu protiv Zadra i imamo jednu prekrasnu košarkašku priču u četvrtak, tako da je to poziv za gledatelje. Isto tako, mladi igrači dobit će priliku da se pokažu."

Andrija Ćorić, krilo Cedevite: "Drago mi je da smo se nakon tri poraza i negativne serije opet vratili na stari put i pokazali da možemo. Iako je bilo malo pritiska jer smo mlada ekipa, pokazali smo želju i volju i zasluženo pobijedili. Čestitke ekipi Bosca na zalaganju, a pogotovo mojoj ekipi."

Matija Brkljačić, trener Bosca: "Žao mi je što smo u prvom poluvremenu primili previše koševa. To je otišlo na 56 poena. U drugom poluvremenu smo se malo trznuli. Da smo tako od početka krenuli, možda bi neke stvari uspjeli drugačije napraviti. Apsolutno Cedevita ima širi roster, veći broj igrača koje može rotirati. Mislim da je tu i razlika u kvaliteti Bošnjaka i Ćorića jedna velika prevaga i mislim da su nas zasluženo pobijedili."

Rezultati by SofaScore