Hrvatska
Nicević: Bi li mogao pomoći? Iskreno, ne da mi se više igrati.

Nicević: Bi li mogao pomoći? Iskreno, ne da mi se više igrati.

Autor: Branko Tabak

Trener Pule očekuje hrabru igru svojih igrača.

Split i Pula 1981 igraju treću utakmicu četvrtfinalnog dana završnice Kupa Krešimira Ćosića u Zadru. Susret je na rasporedu u 18 sati

Pula 1981 je jedini sudionik Final Eighta koji dolazi iz nižeg ranga od HT Premijer lige, trenutno su trećeplasirana momčad Prve lige, a s klupe ih vodi Sandro Nicević.

Na opasku da bi i sam mogao pomoći ekipi priznao je kako mu se ipak više ne da.

- Za klub, igrače i mene osobno velika je stvar biti sudionikom ovog događaja, rekao je Nicević na zajedničkoj konferenciji za medije svih trenera klubova sudionika.

Njegova je momčad do ovih uspjeha stigla pobjedom nad Škrljevom u dramatičnoj završnici utakmice. Splita se, kaže Nicević, ne plaše.

- Rekao sam igračima da je najvažnije da u utakmicu uđemo čvrsto, da ih se ne uplašimo, da pokažemo da možemo. Ovo je mojim igračima test da vide gdje su jer je Split u kontinuitetu dobrih igara i rezultata na tri fronte. Imamo priliku protiv jake momčadi se pokazati u najboljem mogućem svjetlu, zaključio je Nicević.

Ivica Skelin, trener Splita, ništa ne prepušta slučaju:

- Pratimo ih od kada smo saznali da su nam potencijalni protivnici. Gledali smo ih i protiv Škrljeva i shvaćamo ih ozbiljno. Pristupit ćemo utakmici na način kojim pristupamo svim ostalim, ozbiljno i motivirano, rekao je Skelin.

Dotaknuo se i ambicija kluba. Prema riječima kolege sa zadarske klupe Danijela Jusupa, Split ima kvalitetu otići i do kraja.

- Mi želimo biti što bliže vrhu. U HT Premijer ligi smo treći, želimo tu i ostati, po mogućnosti napraviti korak prema gore. U Kupu ne razmišljamo o polufinalu i finalu. Idemo korak po korak. U ovom trenutku najvažnije nam je odigrati dobru utakmicu protiv Pule i ostvariti pobjedu.