Hrvatska
Regija
Nije dobro! Treći poraz Cibone!

Nije dobro! Treći poraz Cibone!

Autor: Branko Tabak

FMP se prošetao Draženovim domom.

U 3. kolu ABA lige Cibona je izgubila od FMP-a rezultatom  63-81. Od poraza Cibone problematičnija je igra koja ne nudi razloge za optimizam. Nakon utakmice sve je u nekoliko rečenica sažeo strateg Cibosa Ivan Velić. 

- FMP je zasluženo dobio. Vidi se njihova uigranost i kvaliteta, način na koji žele igrati. Jednostavno su čekali svoj trenutak i kad smo mi pali s koncentracijom i idejom iskažnjavali su nas i prelomili utakmicu. Nismo izgledali dobro, nismo izgledali iskusno, nismo izgledali pametno i svi ovi statistički podaci govore o tome da nismo bili unutra. Shvatili smo utakmicu kao previše važnu što ne volim. 

Je li vaš dojam da je FMP i bolji od ove prve dvije ekipe s koje ste igrali?

Dapače, ništa oni nisu lošiji ni od Olimpije ni od Mornara. Nismo mi izgubili 15-20 razlike od neke ekipe koja je lošija od nas, izgubili smo od ekipe koja je kvalitetnija od nas. Ne tražim alibi, to je moje mišljenje i to je normalno kad imate jednu ekipu četiri godine skupa, kad mladi igrači rastu onda vidite to što ste vidjeli.

Zadovoljan je nakon susreta bio trener FMP-a Vladimir Jovanović. 

- Čestitam mojim momcima na pobjedi i dobrom startu sezone. Znali smo da neće biti lako igrati jer je Cibona upisala 2 poraza. Mislim da smo ušli previše nervozno. Kako je utakmica odmicala mislim da smo pronašli igru koja nas je krasila do sada i na kraju zasluženo pobijedili.

Je li ovo najjači FMP u zadnjih nekoliko sezona?

Zadovoljan sam kako smo krenuli. Za razliku od prošle sezone imamo igrače s klupe koji mogu ući i unijeti nešto pozitivno. Je li najjači to vam ne mogu odgovoriti.

Koliko je Cibona bila raspoložena večeras najbolje pokazuje pogled na listu strijelaca. Nitko nije postigao više od 10 poena. Ivan Novačić taman toliko, a po 8 su dodali Mate Vucić i Filip Bundović.


CIBONA-FMP 63-81 (16:16, 14:17, 21:24, 12:24)

CIBONA-FMP KOMPLETNA STATISTIKA

Cibona nastavlja s utakmicama već sutra jer u okviru 4. kola HT Premijer lige u KC Dražen Petrović stiže Split u 17.00 sati.