Basketball.hr

Imate vijest ili priču o vašem klubu? Javite nam se! desk@basketball.hr!

Hrvatska
Regija
Nije na Sutjesci već na Gripama: Bitka za doigravanje

Nije na Sutjesci već na Gripama: Bitka za doigravanje

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split - Ivica Čavka

Splićani su i dalje kandidati za plasman u elitni razred regionalne košarke.

Regularni dio Druge ABA lige ulazi u završnu fazu, pred Splitom su četiri dvoboja s direktnim rivalima za ulazak u završnicu, odnosno plasman među četiri prvoplasirane momčadi. Na Gripe (srijeda, 19 sati) stiže Sutjeska iz Nikšića, iza te utakmice je reprezentativna pauza, a onda slijede gostovanja kod Rogaške i Helios Sunsa te dvoboj protiv Širokog na Gripama.

- Sutjeska je u stanju svakome otežati život, ima odlične individualce, super šutere. Njihova igra ovisi dosta o šutu, naš primarni zadatak bit će koncentracija u obrani i smanjenje njihovog postotka. Ovo je derbi, nama samo pobjeda igra, pritisak će biti veći nego inače - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Odlazak na Gripe postao je hit u posljednje vrijeme, posebno među mlađima... Ovaj put gosti "Žutih" bit će tenis klub Split, rukometna akademija Balić&Metličić, Ekonomska i upravna škola...

- Nadamo se da će nas publika podržati, da će biti kao i na ovim prethodnim utakmicama i da ćemo se svi zajedno radovati pobjedi - kaže Skelin.

Antonio Vranković oduševio je svojim igrama otkako je u redovima Splita, u pobjedi nad Vrijednosnicama Osijek bio je jedan od ključnih igrača. Od iznimne važnosti bit će njegov doprinos u dvoboju protiv Sutjeske.

- Svjesni smo svih zamki koje nudi ova utakmica, ali još smo svjesniji da nam treba pobjeda i sve ćemo učiniti kako bismo je ostvarili. Užitak je igrati pred našom publikom, vjerujem da će Gripe biti dobro ispunjene i da ćemo zajedno do pobjede - kazao je Vranković.