Hrvatska
Regija
Nije šala. Bivši igrač madridskog Reala na probi u Zadru

Nije šala. Bivši igrač madridskog Reala na probi u Zadru

Nekadašnji je crnogorski reprezentativac posljednjih godinu i pol bio izvan natjecateljske košarke.

Ono što je posljednjih desetak dana praktički bila javna tajna, večeras je i službeno obznanjeno. Crnogorski košarkaš Vladimir Dašić stigao je u Zadar gdje će se u idućih nekoliko dana kroz probne treninge pokušati nametnuti treneru Anti Nazoru i izboriti za mjesto u prvoj momčadi i ugovor s KK Zadar.

208 centimetara visoki krilni centar do sada je nastupao za renomirane klubove poput Real Madrida, Gran Canarie, Lottomatica Rome, Bešiktaša, a u ABA ligi je nastupao za ljubljansku Olimpiju i Budućnost iz Podgorice. Posljednji klub bio mu je ciparski AEK Larnaca gdje je nastupao u pretprošloj sezoni kada ga je pogodila teška ozljeda koljena koja ga je, između ostalog, spriječila da nastupi na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu. Dašiću su u travnju 2017. pukli križni ligamenti.

Sretan sam što sam ovdje i ako sve prođe dobro nadam se da ću biti dio momčadi i pokazati ono što najbolje radim. Koljeno je jako dobro, potpuno oporavljeno i napravio sam doslovno sve što je bilo moguće od alternativne i opće medicine, terapija i postupnog treniranja da bi se čim prije vratio na parkete i u natjecateljsku formu – izjavio je nekadašnji crnogorski reprezentativac.

Dolazak u Zadar, Dašić vidi kao idealnu priliku da se vrati košarci na najbolji mogući način.

Zna se što je Zadar u košarci i kakvi su ciljevi postavljeni svaku sezonu. Mogu samo reći da novac nikako nije motiv zbog kojeg sam ovdje. Imam 30 godina. Potpuno sam spreman, možda i najspremniji u karijeri. Spreman sam krenuti od nule. Nametnuti se i svojim trudom i zalaganjem izboriti mjesto u momčadi. Ponavljam još jednom i dalje me muči činjenica da nisam pokazao ni 30 posto onoga što mogu. Neću se smiriti dok ne pokažem mnogo više od toga - poručio je Dašić i zaključio - ponovno se osjećam kao u djetinjstvu, kada mi je košarka bila sve u životu.

Vladimir Dašić je pored zlatne medalje na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina, osvojio i tri duple krune s ekipom Budućnosti te kup Slovenije s Olimpijom iz Ljubljane.