Hrvatska
Nik i Škljevo su kliknuli, s Goricom se može igrati

Nik i Škljevo su kliknuli, s Goricom se može igrati

Autor: Duje Jurić

HT Premijer liga,

Košarkaši Adria Oil Škrljeva porazom u austrijskom Gmundenu minule srijede, apsolvirali su ovosezonske nastupe u Alpe Adria Cupu. Zeleni se sada okreću HT Premjer ligi i borbi za ostanak, a ako krenu rezultati i mogućoj borbi za osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje. Ekipa je napokon kompletna, pa trener Damir Rajković može računati na svih dvanaest igraća.

Posljednja prinova u redovima kluba sa Škrljeva,  Nik Slavica, jučer je proslavio 23. rođendan, pa se mu se ostvarila  rođendanska želja da za novu ekipu dobro igra, jer njegovi učinci za Zelene su vrhunski. U dva posljednja nastupa protiv Sonik Puntamike i Swans Gmundena, Nik je imao double-double učinak. Ekipa i one su se kliknuli, te je njegov povratak košarci nakon gotovo šest mjeseci pauze svima dobro došao.

Škrljevčani sada imaju jednu vrlo zanimljivu prvu petorku, koja će se večeras od 18 sati u velikogoričkoj dvorani suprotstaviti Gorici, ekipi koja je za površne pratitelje HT Premjer lige  „Hit prvenstva“ , a za dobre poznavatelje hrvatskih košarkaških prilika,  plod dobrog rada trenera Sesara.

Strateg Zelenih Rajković, napokon je složio ekipu u kojoj mu devet igraća može parirati svakom protivniku. Startna ekipa sa Morrisom na playu, Mandićem na beku, Bobanom i Slavicom na krilima, te Robertsonom na poziciji centra donijela je napokon mir u redovima Škrljeva. I klupa Zelenih se sada sastoji od igraća koji dostojno mogu zamijeniti prvu garnituru, tako da Vrkić, Batur, Vucić i Benković, daju svoj dopirinos. Svoju moguću prigodu čekaju Bjelanović, Kolić i Cvitković.

Večerašnji ogled biti će boj deset na devet, jer strateg Gorice koristi deset igraća, pa mu svaki u prosjeku odigra dvadeset minuta. Posebno zanimljiv ogled biti će između velikih talenata generacije 1997. Lovre Mazalina i Nik Slavice.

Na kraju dodajmo i razmišljanja drugog razigravača Adria Oil Škrljeva Doriana Benkovića, koji je ove sezone dobio dosta minuta na parketu, a koji nam je rekao da se sa Goricom može igrati. U studenom prošle godine na Mavrincima tri četvrtine smo bili u egalu sa puno slabijom ekipom i puno povrijeđenih igraća.