Hrvatska
Nik Slavica i Zoran Vrkić na 'prozivci' GKK Šibenik

Nik Slavica i Zoran Vrkić na 'prozivci' GKK Šibenik

Autor: Branko Tabak

Hoće li i ostati?

Započele su pripreme GKK Šibenik, sa znatno većim brojem igrača nego je to bio slučaj prošle sezona kada se na prozivci pojavilo šest igrača.

Danas ih je bilo deset više. Među njima su bili Nik Slavica i Zoran Vrkić, igrači koji treniraju sa Šibenikom i čekaju ponude. Ne bude li ih, realna je opcija ostanak na Baldekinu.

– Njihova je situacija još uvijek otvorena, to su kvalitetni igrači koji svaki tren mogu otići. Hoće li nam se još netko priključiti, vidjet ćemo. No za sada je to to, rekao je trener Miro Jurić dok je sportski direktor Filip Vukičević objavio kako su Građani u potrazi za još jednim centrom 

Potvrdio je to i predsjednik kluba Bašar Ergemen koji je naglasio kako cilj neće biti lov na visoke pozicije već razvoj mladih igrača. Dodao je i ovo:

- Imamo znatno manji budžet od Cedevite, Cibone, Splita i Zadra. To je realnost. Pokušat ćemo im biti konkurentni, no glavni cilj je dati priliku mladim igračima. Zbog svega toga velika je odgovornost na sportskom direktoru i treneru. Sve ćemo napraviti da pobjeđujemo, borit ćemo se, ali na kraju je najvažniji napredak mladih igrača.

Pojasnio je i kako je, sada već bivšem igraču Krešimiru Radovčiću, nuđen bolju ugovor s boljim uvjetima kojeg nije želio prihvatiti.

- Hvala mu i sretno, poručio je Ergemen.

Kapetan Domagoj Bašić je rekao kako se nada još nekom pojačanju.

- No, u kakvom god sastavu da nastupimo obećavam da će svi igračiti časno braniti boje Šibenika i davati na svakoj utakmici sve od sebe. 


Na pressici je govorio i Tonko Vuko, uz Martina Junakovića za sada jedino pojačanje kluba s Baldekina. Iz njega su riječi teško izlazile. Poručio je da se veseli da će nakon što je u Alkaru ima vatrene navijače iza sebe isto doživjeti i na Baldekinu s Funcutima te poručio kako će govoriti na parketu. 

Početak priprema dočekala su i tri igrača koja su na probi Nikola Blatančić, Marko Grozdanić i Petar Šeparović.

Sigurni igrači koje će Jurić imati na raspolaganju u sezoni 2018/19 su:  Martin Junaković, Domagoj Šarić, Martin Klepo, Domagoj Bašić, Toni Nakić, Ivan Gulin, Marko Vlaić, Tonko Vuko, Martin Jelić, Pavao Paić i Robin Rajčić.