Hrvatska
Slavica napokon postao Građanin, Mileković se vraća, stiže i Korać

Slavica napokon postao Građanin, Mileković se vraća, stiže i Korać

Autor: Saša Ćirić

Tri različite karijere i životne priče se susreću u Šibeniku. Kako će reagirati u novoj (staroj) sredini?

Proteklih dana su sa svih strana dolazile informacije o potpisu Nika Slavice za GKK Šibenik. Posljednja u nizu je se pojavila jučer u popodnevnim satima, kada je jedna Facebook stranica objavila tu dugo iščekivanu vijest. No, sportski direktor Narančastih, Filip Vukičević, demantirao je to u najkraćem mogućem roku, napominjući kako je u tim trenucima Slavica potpisao tek pristupnicu.

Bivši mladi hrvatski reprezentativac je još ovog ljeta bio blizu potpisa za klub iz rodnog grada, ali zov Cibone je bio jači. U nešto više od tri mjeseca u svom povratničkom pokušaju u dresu Vukova nije uspio naći zajednički jezik s trenerom Ivanom Velićem, pa će do kraja sezone pokušati vratiti izgubljeni ritam i natjecateljsku formu. 

Sada kad je ova saga napokon gotova, Miro Jurić se sa svojim stručnim stožerom napokon može posvetiti kreiranju igre za redizajniranu šibensku momčad. Nakon odlaska Martina Junakovića u Litvu, konce igre će u svoje ruke preuzeti mladi bekovi poput Domagoja Šarića i Martina Klepe, a Slavica bi se sa svojim nevjerojatnim atleticizmom trebao savršeno uklopiti među Narančaste. U projekcijama je predviđeno da pokriva pozicije 3 i 4, a u nekim niskim postavama bi mogao pripomoći i u ulozi centra. Sin klupske legende Nenada Slavice će nakon dugo vremena imati dovoljno minuta da pokaže da nije zaboravio igrati košarku. Hoće li to biti dovoljno u nastojanjima šibenskog kluba za održavanjem premijerligaškog statusa? Vidjet ćemo. S brojnim migracijama koje su promijenile krvnu sliku dobrog dijela lige, malo što je nemoguće.

Ivan Mileković (Foto: Šime Zelić - basketball.hr)

Uz Slavicu, Šibenčani su u ovom prijelaznom roku doveli i dva iskusna pojačanja. Ivan Mileković je prošle sezone bio vrijedan kotačić u stroju Vladimira Anzulovića, a sama činjenica da su ga Narančasti vratili nakon jedva pola godine govori da je ostavio jako dobar dojam. Tridesetogodišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone nastupao za Hermes Analiticu, za koju je ubacivao 13.1 poen u prosjeku, hvatao tri skoka i bio prvi tricaš momčadi (2.9 u prosjeku uz gotovo 42% uspješnosti). Njegovo iskustvo i mogućnost igranja na više pozicija će biti od velikog značaja za mladu momčad Šibenika.

Nikola Korać (Foto: Marin Sušić - KK Cedevita)

Nikola Korać je drugi provjereni igrač koji će dati sigurnost igri i popuniti rupu nastalu odlaskom Junakovića. Iskusni Crnogorac je branio boje Bosca, a premda se prije nešto manje od mjesec dana nije iskazao u utakmici svog bivšeg i budućeg kluba, dobre partije u prijašnjim utakmicama su svakako skrenule pažnju šibenske struke na čovjeka koji će za deset dana proslaviti 33. rođendan. Naime,  Korać u Šibenik dolazi kao četvrti asistent lige (5.8 asistencija u prosjeku), čemu dodaje 13.1 poen i 3.6 skokova. Ima bogato iskustvo na razini ABA i ABA 2 lige, što ga čini vrijednim dodatkom ne samo na terenu, već i u svlačionici.

Novopridošli igrači će imati predstavljanje u petak, a debi bi trebali imati u Kupu protiv Bosca dan kasnije.