Hrvatska
Regija
Nik Slavica pronašao novi klub

Nik Slavica pronašao novi klub

Autor: Paulo Sarić

Bivši Vuk bi trebao pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama.

Aktualni hrvatski prvak Cedevita dovela je u svoje redove mladoga Šibenčanina Nika Slavicu. Nekadašnji igrač Cibone koji je pod povećalo domaće javnosti došao nakon vrlo dobrih izdanja na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina 2015. kada je pod vodstvom Ante Nazora osvojio srebrnu medalju, a posebno se pamti njegova blokada trećeg izbora na ovogodišnjem NBA draftu Jaysona Tatuma.

Slavica je dosadašnji dio karijere proveo u Cibone iz koje je otišao u trećem mjesecu, a do tada je u redovima Vukova prosječno zabijao 6.7 koševa uz 3.7 skokova u Jadranskoj ligi, dok je u A1 ligi te brojke gotovo udvostručio. Mladi je Šibenčanin ovo ljeto trenirao s aktualnim europskim prvakom Fenerbahçeom upavši u kvotu mladih sparing partnera koje Turci već tradicionalno dovode u svoje redove u predsezoni, a prije toga je jedno vrijeme proveo i u Vitaminima s kojima se pripremao na Rogli.

- Znam puno toga o Cedeviti. Došlo je vrijeme da se pridružim najboljem hrvatskom klubu. Nadam se da ću dobiti priliku. Dat ću sve od sebe i na treninzima i na utakmicama da pokažem što znam. Želim izboriti povjerenje trenera i dobiti minute koje mi fale i te se pokazati, vidjeti što mogu u košarkaškom svijetu – kazao je Slavica u kratkom razgovoru za službene stranice hrvatskog prvaka.


Iako je proteklih tjedana bila aktualna priča da je Zadar zainteresiran za Slavicu, do dogovora na koncu nije došlo te će jedan od atletski najpotentnijih hrvatskih košarkaša svoju karijeru nastaviti u Zagrebu.

- Dat ću sve od sebe. Trenirat ću i prije i nakon treninga, sve s ciljem da pokažem što mogu – zaključio je još jedan igrač koji je iz Savske preselio na Velesajam.