Europa i Svijet
Hrvatska
Nik Slavica se skrasio kod hrvatskog trenera

Nik Slavica se skrasio kod hrvatskog trenera

Autor: Branko Tabak

Prilika za novi početak.

Nik Slavica (22) je novi igrač Intera iz Bratislave, kluba koji je prošle sezone pod vodstvom hrvatskog stratega Aramisa Naglića osvojio naslov prvaka Slovačke.

Nema dvojbe kako je veliki talent hrvatske košarke, koji se pogubio u bespućima košarkaške zbiljnosti, u Bratislavu stigao kao Naglićeva želja. 

Nik je s deset godina iz rodnog Šibenika stigao u Zagreb. Karijeru je započeo u Ciboni u kojoj je igrao od 2013. do 2017. godine (prvu sezonu je proveo na posudbi u Zrinjevcu). Slijedi prelazak u Cedevitu, koja je u to vrijeme u svoje redove privlačila brojne hrvatske talente, pa i one iz susjednog dvorišta.

Uslijedio je povratak u Cibonu nakon čega se mladi Šibenčanin skrasio u rodnom gradu. 

Nova destinacija i novo okruženje prilika su Slavici da pokaže talent kojeg nedvojbeno posjeduje. Za sada su njegovi najveći uspjesi vezani uz mlađe reprezentativne selekcije. S U-18 reprezentacijom je 2014. osvojio europsku broncu, a godinu dana kasnije s U-19 naraštajem svjetsko srebro.

Njegova blokada kojom je počastio Janašnju NBA zvijezdu Jaysona Tatuma zasigurno je potez koji je obilježio njegovu karijeru.