Hrvatska
Nik Slavica se vratio u HT Premijer ligu

Nik Slavica se vratio u HT Premijer ligu

Autor: Duje Jurić

Nakon jednodnevne epizode u Naglićevom Interu.

Nik Slavica stasiti Šibenčanin, koji je u dosadašnjoj karijeri igrao za Cibonu i Cedevitu, od danas je novi član Adria Oil Škrljeva. Time su Zeleni prije krajnjeg roka koji istječe 6. veljače, a koji svim klubovima HR Premjer lige omogućuje da dovedu dva pojačanja izvan prelaznog roka, iskoristili obje mogućnosti, jer su nakon dovođenja američkog  razigravača Mark James Dorrisa, koji je stigao pred desetak dana, danas doveli i drugo pojačanje.

Krlilni igrač Nik Slavica rođen je 07. veljače 1997. godine, a visok je 205 centimetara. Za mlađe uzraste Cibone nastupao je od 2011. do 2014., kada je u jesenskom dijelu iste godine započinje nastupe za prvu ekipu Cibone u ABA ligi i prvenstvu Hrvatske, gdje se zadržao tri sezone. Sezonu 2017./2018. odlazi u Cedevitu iz koje se u sezoni 2018./2019. vraća u Cibonu. Početkom ove sezone nakratko je otišao u Slovačku u Inter iz Bratislave kod našeg trenera Aramisa Naglića, gdje se zadržao tek jedan dan, pa je ostatak sezone proveo trenirajući sa Šibenkom, ali bez angažmana za „Građane“, iako se o tome naširoko pisalo u nekoliko navrata. Redovito je bio član mlađih reprezentacija Hrvatske, 2015. je na U19 Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju, a 2014. na U18 Europskom prvenstvu bio brončani.

Predsjednik Adria Oil Škrljeva Vice Sep stupio je u kontakt sa Slavicom i njegovim menađerom, te je dogovor brzo postignut. Ne možete ni zamisliti koliko će jačina „Zelenima“ njegovim dolaskom porasti, jer uz Arkima Martina Roberstona, koji se opravio od loma prsta i nastupio u subotu protiv Šibenke, te Domagoja Vrkića, osovina Slavica – Robertson – Vrkić, trebala bi biti „strah i trepet“ ispod koša za ekipe koje se nalaze ispod petog mjesta na ljestvici HT Premjer lige.

Prinova u redovima Adria Oil Škrljeva prvi bi trening sa novom momčadi trebao odraditi u utorak, a prvi nastup u nedjelju na „matineji“ kada Škrljevo igra derbi začelja sa Hermes Analiticom. Time je nastavljena dobra praksa u klubu sa Škrljeva, da se u siječnju pojavi „kapitalac“ u redovima Zelenih. Sjećate se lani je sletio Karlo Uljarević, a ove godine Nik Slavica.