Europa i Svijet
Hrvatska
Nika Mühl i Matej Rudan među svjetskom elitom

Nika Mühl i Matej Rudan među svjetskom elitom

Autor: HKS

BWB Global Camp.

63 igrača i igračica iz 31 države – brojke su „Basketball Without Borders“ kampa u organizaciji NBA koji se održao kao dio All Star NBA utakmice od 15. do 17. veljače.

Radi se o šeszdeset troje najperspektivnijih na svjetskoj razini, o najboljima s održanih kontinentalnih kampova, a među tih šezdeset troje našle su se dvije mlade nade iz Hrvatske – Nika Mühl i Matej Rudan.

NIKA MUHL - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nika je inače prošlogodišnja kadetska reprezentativka i članica KK Trešnjevke 2009 iz Zagreba, dok je Matej Rudan ljetos bio dio U17 reprezentacije koja se natjecala na Svjetskom prvenstvu, a igra u drugoj ekipi Bayerna iz Munchena.  

METEJ RUDAN - Foto: FIBA

Kamperi su sudjelovali u raznim aktivnostima na parketu i izvan njega, uključujući poduke iz učinkovitosti kretanja, razvoj vještina, natjecanja u šutiranju, igre 5 na 5 i svakodnevne životne vještine s naglaskom na zdravlje, vještine rukovođenja situacijama i komunikaciju.

Po završetku trodnevnog kampa birane su i All Star ekipe te upućujemo čestitke našoj Niki Mühl koja je talentom i ponajprije radom izborila ulazak među najbolje od najboljih u generaciji.