Hrvatska
Nika Muhl od 2020. u jakoj sveučilišnoj ekipi UConn

Nika Muhl od 2020. u jakoj sveučilišnoj ekipi UConn

Autor: Branko Tabak

Sretno!



Talentirana hrvatska košarkašica Nika Muhl je donijela odluku gdje će nastaviti karijeru. Putem Twittera objavila je odlazak na Sveučilište Connecticut.

 - Ovim putem želim zahvaliti svim fakultetima koji su me regrutirali. Bilo je to nevjerojatno iskustvo i zahvalan sam svim ljudima koje sam upoznao na ovom putovanju, napisala je u postu na Twitteru. 

- Veliko hvala mojim roditeljima, obitelji, prijateljima, suigračima, trenerima i svim drugim ljudima koji su mi pomogli da se razvijem kao košarkašica i osoba. Odlučila sam da ću nastaviti školovanje i košarkašku karijeru na Sveučilištu Connecticut. Go Huskies!- napisala je između ostalog Nika. 

Osim Connecticuta (isali u polufinalu, skor 35-3) za njene su usluge interes pokazala sveučilišta Louisvillea, Ohio, Oregona i South Florida. Trener UConna Geno Auriemma posjetio je Niku prošlog mjeseca u Hrvatskoj. 

- Geno je vrlo pametan. Zapravo je i vrlo smiješan. Uživala sam u razgovoru s njim. Cijenim to što je došao do mene, izjavila je Nika koja je u utorak postala punoljetna. Muhl će još jednu sezonu nastupiti u Hrvatskoj, a od sezone 2020/2021 ide u SAD.