Europa i Svijet
Hrvatska
Nika Muhl: 'Želimo više od ostanka u diviziji A'

Nika Muhl: 'Želimo više od ostanka u diviziji A'

U Sarajevu u subotu započinje Europsko prvenstvo juniorki.

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija stigla je u Sarajevo (BiH) gdje je od sutra (subota) očekuje EP, divizije A. Nakon deset pripremnih utakmica pred izabranicama Deana Nemeca glavni je cilj izboriti ostanak u elitnom rangu.

 ”Mislim da smo napravili dobar posao u cjelokupnom pripremnom periodu. Naporno smo radili da bi došli u ovu trenutnu formu i mislim da smo to pokazali na pripremnim utakmicama” - kaže Nika Mühl jedna od najvažnijih karika naše reprezentacije.

 "Iako imamo tešku grupu vjerujem da uz maksimalnu borbenost i zalaganje možemo ostvariti dobar rezultat. Motivacija nam je velika i želimo u svakoj utakmici tražiti priliku za dobar rezultat” - dodaje Nika.

U pripremama je Hrvatska odigrala deset utakmica i upisala pet pobjeda i isto toliko poraza. Tri puta su bolje bile Mađarice, a dvaput Francuska. U Sarajevu suparnici u skupini su Njemačka, Belgija i Italija. Njemice nas očekuju na otvaranju (subota, 20.45 sati).

 ”Njemačka kao prošlogodišnji prvak je favorit skupine. U toj prvoj utakmici one će nam biti dobar test za ono što slijedi, a to su utakmice protiv Belgije i Italije gdje pobjedama želimo imati što lakšeg suparnika u razigravanju. Glavni cilj je naravno ostati u diviziji A, a mi želimo nešto više za što je potrebno ići korak po korak” - zaključila je Müh.

HRVATSKA NA EP:

  1. Mia Vukšić
  2. Nika Mühl
  3. Edita Poljac
  4. Iva Bošnjak
  5. Tonia Bilić
  6. Ana Haklička
  7. Marta Savić
  8. Petra Jurič
  9. Gabriela Grizelj
  10. Ana Mandić
  11. Josipa Jurič
  12. Viktorija Ćurić
  • Dean Nemec – trener
  • Petar Zlatoper – pomoćni trener
  • Kristina Zdjelar – fizioterapeut
  • Ivana Mikulčić – trenerica za fizičku pripremu
  • Ivan Đukić – vođa puta