Hrvatska
Nikada ne otpisujte Alkar. U Zaboku su briljirali i potpuno zakomplicirali borbu za ostanak

Nikada ne otpisujte Alkar. U Zaboku su briljirali i potpuno zakomplicirali borbu za ostanak

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

HT Premijer liga

Da čovjek ne povjeruje kakvu je briljantnu predstavu Alkar odradio u Zaboku. Bila je to apsolutna rapsodija u plavom, sve je funkcioniralo besprijekorno od obrane do napada tako da se sada s kudikamo više optimizma može gledati prema odlučujućem dijelu sezone, piše portal Ferata.hr. 

Zabok – Alkar 63:88 (13:21, 14:28, 13:26, 23:13)

Zabok – GSD Zabok. Gledatelja: 350
Suci: Alfred Jovović, Martin Vulić, Josip Modrić

Zabok: Martinko, Stojanović, Tomić (4), Buljević (5), Črnjević (8), Stipaničev (3), Tomas, Perović (14), Bond, Antonić (3), Glasper (26).

Alkar: Zukanović (3), Bašić (19), Pavela (2), Vojedilov, Polutak (6), Peevy (10), Svalina (21), Bibbs (16), Vučić (7), Jukić (4).

Izuzetno dobro je Alkar otvorio susret i poveo 8:3, Svalina je bio motor momčadi u tom periodu, a unatoč tome što su gosti uspjeli nakratko preokrenuti, sinjska momčad je diktirala tempo te na kraju prvu četvrtinu zaključila u plusu od osam koševa (21:13).

Dobra i pokretljiva obrana Alkara u potpunosti je iznenadila Zabok, a početkom druge četvrtine sinjska prednost narasla je na plus 13 (13:26). Mogao je Alkar i bolje od toga, nekoliko lopti je olako izgubljeno, međutim, dobra igra sinjske momčadi se nastavila i do odlaska na odmor.

Nova trica Svaline donijela je Alkaru i plus 16 u 16. minuti (19:35), nakon čega su se domaćini serijom 5-0 donekle vratili u život. No, malo im je to vrijedilo, jer briljantni je sinjski bek zabio još dvije trice, na što se nadovezao i Bibbs sa svoje dvije za nestvarnih plus 22 na poluvremenu (27:49).

A što tek reći na sinjsko otvaranje trećeg perioda i ostvarene serije od 9-0. Tricama Svaline i raspoloženog Bašića koji je uz to zabio još bacanje i polaganje, Alkar je ostvario višak od 31 koša (27:58). Rapsodija sinjske družine se nastavila i u narednom vremenu, zakucavanje Peevyja donijelo je novu dvostruku prednost (33:66), čime je postalo jasno da će Alkar prekinuti svoj niz od šest poraza. Najveća prednost iz tog perioda u dva navrata iznosila je 38 koševa.

Iako je Alkar u posljednjoj četvrtini poprilično povukao ručnu kočnicu, što su domaći dosta iskoristili, nije to umanjilo veličinu i važnost ove pobjede koja je izborena unatoč silnim ozljedama koje su gotovo uništile sve nade sinjske momčadi.

U sljedećem kolu Alkar je domaćin Škrljevu.