Hrvatska
Nikola Turalija produžio ugovor s osječkim prvoligašem

Nikola Turalija produžio ugovor s osječkim prvoligašem

Autor: Paulo Sarić

Suradnja je produžena do 2022. godine.

Jedan od hrvatskih predstavnika u Alpe-Adria Cupu KK Vrijednosnice Osijek danas su produžile suradnju s 23-godišnjim Nikolom Turalijom do 2022. godine. Nastavak je to klupske politike dosta neuobičajene ne samo u našim krajevima, već i u europskoj košarci općenito, potpisivanja višegodišnjih ugovora s igračima. Podsjetimo prije Turalije dugogodišnji su ugovor potpisali kapetan Osječana Aljoša Šarac i trener Vladimir Krstić.

Nikola Turalija je ponikao u školi košarke „KK Vrijednosnice Os Darda“, a košarkom se počeo baviti na nagovor današnjeg pomoćnog trenera seniorske ekipe Vanje Miljkovića sada već davne 2011. godine. Iako se Turalija novom sportu posvetio već debelo u 18. godini svoga života, to ga nije spriječilo da se prometne u bitnu kariku slavonskog sastava.

- Relativno se kasno počeo baviti košarkom, no svojim marljivim radom i radom klupske struke uspio je postati stožerni centar Vrijednosnica Osijek. Smatramo da će Nikola u sezonama koje slijede još više napredovati i pomoći klubu da dođe do još boljih rezultata.

Centar visok 205 centimetara prije četiri sezone je debitirao za osječki klub, a praktički iz sezone u sezonu je pokazivao napredak u svojoj igri. Prošle je godine nastupio u 25 utakmica A1 lige te je na parketu provodio približno 15 minuta što mu je bilo dovoljno za četiri koša i 2.4 skoka po utakmici.

- Iznimno sam zadovoljan potpisom ovog ugovora i nastavkom suradnje s klubom koji raste iz dana u dan, kao i ja s njim. Kroz godine u kojima su mnogi osporavali moj napredak uspio sam postati važan član tima, a najveću ulogu u mom razvoju imaju treneri Vanja Miljković i Vladimir Krstić koji mi je pružio šansu nakon što sam već bio otpisan. Zahvaljujem se klupskom vodstvu, na čelu s gospodinom Aleksanderom Hrkačem, koje je omogućilo vrhunske uvjete za rad i napredak kluba, te svih nas igrača – kazao je novi/stari član Vrijednosnica Osijek.