Hrvatska
Regija
Ništa od finala, ništa od Eurolige

Ništa od finala, ništa od Eurolige

Autor: KK Cedevita

Imala je Cedevita svoje šanse, ali ...

U trećoj utakmici polufinalne serije doigravanja ABA lige Cedevita je u fantastičnoj atmosferi u Košarkaškom centru Dražen Petrović poražena od Budućnosti VOLI 78:73 i Podgoričani su se s 2-1 plasirali u finale.

Cedevita je odigrala utakmicu na granici svojih mogućnosti. Vidjela se požrtvovnost u obrani, na skoku, u svakom trenutku vidjelo se koliko igrači Cedevite žele tu pobjedu. Kad je na 6:56 min. do kraja utakmice Jacob Pullen zabio u ulazu, rezultat je bio izjednačen na 62:62. Međutim, u sljedeće četiri minute gosti su napravili seriju 8-2. Cedeviti je za to vrijeme jednom suđen faul u napadu, jednom su Zagrepčani nesretno izgubili loptu kad su bili na zaostatku 64:65, a kod istog rezultata Andrija Stipanović je i promašio dva slobodna bacanja.

Spomenutu seriju za 70:62 vodstvo gostiju na 2:54 min. do kraja zaključio je James Bell, a kad je Filip Krušlin iz desnog kuta na 80 sekundi do završetka zabio tricu za 71:73 zaostatak domaćina, dvorana je proključala.

Gosti su potom promašili tricu, no Justin Cobbs nije uspio zabiti u ulazu na 40 sekundi. Nemanja Gordić je na drugoj strani pogodio dva slobodna bacanja, a na 11 sekundi do završetka Pullen je preko ruke šutnuo i promašio tricu za izjednačenje.

 U dresu Cedevite Cobbs je upisao 23 poena i četiri asistencije, Pullen je ubilježio 14 poena, a Ramljak šest poena i 12 skokova.

Za goste je Earl Clark upisaa 19 poena i pet skokova, Gordić je ubilježio 15 poena i pet asistencija, a Bitadze 13 poena i sedam skokova.

Cedevita – Budućnost VOLI kompletna statistika

Cedevita je bolje otvorila utakmicu. Domaćini su odigrali dobro u obrani, gosti su iz igre u prvih 10 minuta šutirali 3/11 i u drugu dionicu ušlo se s 21:10 u korist Zagrepčana.

Na krilima Bitadzea, Clarkea i Danila Nikolića gosti su drugu četvrtinu otvorili serijom 14-2 i u 14. minuti s 24:23 poveli su po prvi put na utakmici. Međutim, Cedevita se uspjela trgnuti. Sa svojim šutevima s poludistance u tim trenucima odigrao je dobro rolu Marko Banić, a kad je Krušlin preko cijelog terena dodao u kontru Cobbsu, koji je sam zabio tricu za 37:33 prednost domaćina, trener gostiju Jasmin Repeša na 1:26 min. do kraja prvog poluvremena pozvao je timeout.

Na veliki odmor otišlo se naposljetku s 41:39 za Cedevitu, za koju je u prvom poluvremenu 13 poena ubacio Cobbs.

U trećoj četvrtini vodila se žestoka borba za svaki koš. Kad je Cobbs u 26. minuti zabio za 56:49 vodstvo Cedevite, gosti su pozvali timeout i odgovorili serijom 6-0, a rezultat nakon 30 minuta igre bio je 58:57 za Zagrepčane.

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "S aspekta cijele sezone možemo biti sretni što smo napravili u ABA ligi. Naše dobre igre su nas dovele do toga da imamo u polufinalu prednost domaćeg terena, ali nekad se to svede na individualnu kvalitetu. Ne mogu biti nezadovoljan s današnjom utakmicom. Mislim da smo ispoštovali sve što smo tražili od igrača. Možda je za pobjedu trebalo više raspoloženih igrača u pojedinim trenucima. Stvarno ništa ne zamjeram igračima. Dapače, čestitam igračima na prikazanoj igri i borbi. Mislim da smo parirali cijelo vrijeme. Na kraju se dogodio koji pogođen šut s njihove strane i naš neki promašaj i to je na kraju odlučilo. Dosta puta je tijekom sezone ključan šut išao na našu stranu, a nekad se zna desiti da se u najbitnijoj utakmici to okrene. To se desilo danas. Čestitam igračima Budućnosti, koji su se pokazali mentalno čvrsti, i očekujem dobro finale ABA lige."

Andrija Stipanović, kapetan Cedevite: "Težak poraz za nas. Budućnost je danas pokazala fizičku igru kojoj smo mi dobro parirali. Na kraju su došli do nekih skokova u napadu zbog svoje snage i nismo ih uspjeli ograditi. Mislim da smo promašili previše slobodnih bacanja za ovakvu utakmicu. Žo nam je. Nakon lošeg starta u sezonu, ovo je bila lijepa sezona i zahvaljujem se publici što je bila u tolikom broju. Bila je dobra atmosfera i nadam se da ćemo naučiti iz naših grešaka iz ove utakmice."

Jasmin Repeša, trener Budućnosti VOLI: "Odakle krenuti? Od igrača koji su napravili zaista sve da prođemo u finale i čestitam im od srca. Čestitam i našim mnogobrojnim navijačima, koji su došli, i mislim da sad razumijete koliko projekt Budućnosti ide naprijed i koliko je bitan za Crnu Goru, Podgoricu i sve te ljude. Zagreb ipak nije blizu. Čestitao bih i domaćinu na super korektnoj organizaciji, koja je uvijek na najvišem nivou. To je gospodski klub. Mislim da su od dolaska Slavena napravili puno i otvorili su si svjetliju budućnost nego što je bila prije četiri-pet mjeseci. Što se tiče same utakmice, nismo je otvorili kako treba. Nismo se adaptirali na kriterij, gdje je puštena izuzetno čvrsta igra. Mislim da smo napravili prvi faul negdje u četvrtoj minuti. Generalno smo prvo poluvrijeme bili ponovno loši, kao i u prvoj utakmici, u organizaciji defanzivnog skoka i u komunikaciji i primili smo previše laganih poena. Imali su u prvom poluvremenu 11 skokova i dali osam poena. Drugo poluvrijeme bilo je na jednu loptu, kao što se i očekivalo. Međutim, mislim da smo zasluženo dobili i prošli u finale."