Europa i Svijet
Hrvatska
Ništa od iskupljenja, Francuska u završnici slomila Hrvatsku

Ništa od iskupljenja, Francuska u završnici slomila Hrvatsku

Pobjedom od 62:53 Francuska je poslala Hrvatsku u razigravanje od 9. do 16. mjesta na Europskom prvenstvu.

Juniorska reprezentacija je poražena u osmini finala Europskog prvenstva u Grčkoj. Francuzi su sa 62:53 (18-13, 8-15, 12-13,24-12) slavili prolazak u četvrtzavršnicu.

Nakon pobjede nad Finskom i poraza od Nizozemske i Španjolske, Hrvatska je u osminu finala ušla kao posljednjeplasirana momčad skupine D, no sve do posljednje minute izabranici Milana Karakaša igrali su ravnopravno s Francuskom, prvoplasiranom momčadi skupine C.

Dvije minute do kraja utakmice rezultat je izjednačen na doslovnih 50:50. U tom trenutku Moussa Diabate zakucava za 52:50 za vodstvo Francuske koje Hrvatska više nije uspjela preokrenuti unatoč realnim šansama za pobjedu. Još tridesetak sekundi do kraja Hrvatska je bila tek tricu daleko od izjednačenja (56:53), no Sandro Rašić promašuje, a Timothe Crusol iznuđuje osobnu pogrešku i pogađa oba slobodna bacanja za 58:53. Juniori više ne uspijevaju zabiti koš i utakmica završava sa 62:53.  

Lovro Gnjidić s 13 poena i Lukša Buljević s 12 bili su najefikasniji u hrvatskom dresu, dok je Francuze predvodio Moussa Diabate s 19 poena i 13 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Našoj reprezentaciji tako slijedi razigravanje za poredak od 9. do 16. mjesta i opstanak u A diviziji, a prva šansa se pruža već sutra, 1. kolovoza u 15:45 protiv reprezentacije Italije. Prijenos uživo možete pratiti na našoj Facebook stranici i FIBA YouTube kanalu.