Hrvatska
Regija
Nisu kompletni, ali ne plaču. Zadrani bez dvojice kreću po iznenađenje

Nisu kompletni, ali ne plaču. Zadrani bez dvojice kreću po iznenađenje

Autor: Paulo Sarić

Dalmatincima prijete poznata lica: Čakarun, Jagodić Kuridža, Marinković, Šiško…

Nakon uspješno odrađenog posla u hrvatskom prvenstvu i uvjerljive gostujućeg pobjede nad Zabokom, pred košarkašima Zadra novi je izazov. Večeras s početkom u 18 sati igrači Danijela Jusupa gostuju u dvorani Bonifika kod jednog od najugodnijih iznenađenja ovosezonskog izdanja ABA lige Koper Primorske. Slovenci se nakon devet kola nalaze na šestom mjestu na tablici, s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirana Crvena zvezda.

Iako su nedavne financijske poteškoće i problemi s donedavnim 'zlatnim' sponzorom donekle uzdrmali dobru atmosferu koja je proteklih godina brižno građena na sjeveru Jadrana, Dalmatince ne očekuje lagan zadatak.

Radi se o momčadi koja je dugo zajedno. Igraju izuzetno organiziranu obranu te imaju veliki broj specijala. U nekoliko godina su toga nakupili i nije se lako pripremati za njih – izjavio je trener Zadra u najavi utakmice.

Ne treba ni spominjati koliko bi pobjeda značila plavo-bijelima. Nakon uvjerljivog poraza u Železniku ponovno je usahnula nada nakratko probuđena visokim trijumfom protiv Olimpije, pa bi trijumf protiv drugog slovenskog predstavnika u regionalnoj ligi stigao kao naručen.

No, do njega neće biti lako doći. Pogotovo bez dva startera, Martina Junakovića i Ivana Siriščevića, koji neće biti na raspolaganju treneru Jusupu.

Malo smo ranjeni. Imamo dva povrijeđena igrača, a sada su nas zakačila i putovanja. U hrvatskoj ligi treba pobjeđivati i nije lako sve to držati s ovim 'rosterom'. Osvježili smo igrače, što se vidjelo i protiv Zaboka, no vidjet ćemo kako će to izgledati. Ipak je ovo jedna viša razina. Normalno, svaku utakmicu idemo dati svoj maksimum, a vidjet ćemo za što će to biti dovoljno. Bilo bi nam puno lakše da smo kompletni, ali što je tu je. Nema plakanja – poručio je Jusup.

FOTO: KK Budućnost VOLI

'Ratnički' pristup gaji i Domagoj Vuković koji je posljednjih nekoliko tjedana počeo dizati formu i pružati partije kakve se od njega očekuju. Visoki Riječanin je svjestan kvalitete Kopra, ali daleko od toga da 'u staru Aegidu' kreće - na štitu.

Primorska je po meni najugodnije iznenađenje lige. Nose s sa velikim protivnicima i bore se za doigravanje. Odlično su pokriveni na svim pozicijama te nas očekuje izuzetno teška i vrlo bitna utakmica – kazao je Vuković, ponudivši recept za pobjedu – mislim da bi bilo jako dobro zaustaviti kreaciju njihovih razigravača, pogotovo Šiška. Harris i Kuridža su trenutno najbolji igrači lige i oni čine okosnicu koju trebamo zaustaviti.

Puno će toga ovisiti i „na koju će se nogu Zadrani dići“, odnosno u kakvom će izdanju istrčati na parket. Neće biti svejedno hoće li to biti izdanje iz utakmica u Podgorici ili protiv Cedevite, ili pak ono iz Železnika.

Imali smo nekoliko kikseva na domaćem terenu protiv Cibone i Krke, ali opet, u nekim smo se susretima skoro do kraja nosili sa suparnicima. Nažalost, to nije otišlo na našu stranu... Nadamo se da će se to napokon promijeniti i da ćemo krenuti u pozitivnom ritmu. Ova nam utakmica treba kao korak naprijed – zaključio je Vuković.