Hrvatska
Nizozemska ima neugodne bekove, a Italija je nepoznanica

Nizozemska ima neugodne bekove, a Italija je nepoznanica

Večeras igra Hrvatska!

Hrvatska večeras igra prvu utakmicu kvalifikacija protiv Nizozemske, a u nedjelju će u Zagrebu odmjeriti snage s reprezentacijom Italije.

- Ono što ćemo tražiti protiv Nizozemske je to da budemo pravi, da imamo pravi pristup utakmici, da budemo borbeni i da ginemo za svaku loptu u obrani i u napadu. Ono što ne možemo očekivati to je da ćemo gledati lijepu i usklađenu košarku jer jednostavno nismo imali dovoljno vremena da se uigramo. No, sve svoje probleme moramo kompenzirati jednomcborbenošću. Nizozemci imaju izuzetno brze i neugodne bekove koji su dobri energetski i koji su nepredvidivi. Petice su im neugodne jer su visoke, čvrste, dok četvorke nisu klasične već su više igrači koji mogu sve pomalo. Koncept je da su svi orijentirani prema lopti, u obrani igraju izuzetno usko. U napadu im je glavna kvaliteta tranzicija. Vole otvoreni teren i igraju izuzetno brzo. Mislim da je glavni pokretač svih njihovih akcija Charlon Kloof. On je igrač koji voli prostor i kao jedna izuzetna atleta, ukoliko mu pustimo zamah i ako ga pustimo da ulazi u dubinu naše obrane, onda neće biti dobro, rekao je dan uoči susreta hrvatski izbornik Ivica Skelin. 

Utakmica je na rasporedu od 20:00 sati, a prijenos možete pratiti na TV Sportklubu i u reprizi na HRT-u.

O Italiji je na Basketpress konferenciji prozborio pomoćni trener reprezentacije Dražen Orešković.  

- Atmosfera je odlična, ali vam o očekivanjima ne mogu puno reći. Oni su zajedno već duže vremena te uživaju blagodati koje proizlaze iz toga. Pokušat ćemo se nametnutu u onim aspektima na kojima ćemo imati vremena raditi. To se prvenstveno odnosi na obranu, ali i na neke druge elemente igre. Za sada ne znamo što možemo očekivati od Italije. Vidjet ćemo u kojem će sastavu zaigrati i kako će izgledati u nedjelju, pa ćemo nakon toga znati na čemu smo. Nadam se dobrom rezultatu. 

Vremena za pripremu je bilo malo, pa će veliku ulogu igrati uigranost ekipa. Iako se svi nadaju dvjema pobjedama, minimalni je cilj ostvariti makar jednu kako bi se dvije domaće utakmice u veljači dočekale u miru.