Europa i Svijet
"Noćne ptice" Trinchieri i Miller

"Noćne ptice" Trinchieri i Miller

Autor: Teo Cilar

Nema spavanja kada je košarka u pitanju za trenera Bamberga Andreu Trinchierija i Quincy Millera.

Jučerašnjom utakmicom između Brose Bamberga i Khimkija otvoren je Zadar Basketball Tournament 2017. Momčad Andree Trinchierija imala je prednost u samoj završnici, ali je Khimki uspio izboriti produžetak i u njemu ostvariti pobjedu 77:75.

Najveći problem u porazu, kako je naglasio Trinchieri bio je skok, ali i potpuno nova momčad u odnosu na prošlu sezonu koju su složili u Bambergu i koju treba čim prije uigrati. 

Kada smo se noćas, pola sata iza ponoći vratili u hotel Falkensteiner, na fotelji kod recepcije zatekli smo Trinchierija i novog igrača Bamberga Millera kako analiziraju utakmicu i igru Millera protiv ruske momčadi. Ovo je samo dokaz kakav je Trinchieri radnik i kako koristi svaki slobodni trenutak da što bolje ukomponira nove djelove slagalice u stroj Bamberga. Zbog toga i ne čudi kako ga je Dino Rađa htio vidjeti na mjestu izbornika Hrvatske reprezentacije, na žalost to se nije dogodilo.

Dodajmo kako će Bamberg danas u 17:30 igrati prvu utakmicu dana protiv prvaka Eurolige, Fenerbahčea. Iza njih na teren će u 20 sati Zadar i CSKA.