Hrvatska
Nova dobra partija Uljarevića za rutinsku pobjedu Cibone

Nova dobra partija Uljarevića za rutinsku pobjedu Cibone

Autor: Paulo Sarić

Mladi je Cibos ostao za dodavanje kratak od dvostruko-dvocifrenog učinka.

Bio je to susret kakav se i očekivao. Momčad Ante Nazora bez ikakvih je problema na otvaranju devetog kola HT Premijer lige svladala sinjskog Alkara rezultatom 101-69 i došla do svoje pete pobjede u domaćem natjecanju. Kapetan Marin Rozić je dobio poštedu uoči derbija ABA lige protiv Crvene zvezde, a kako novopridošli Branislav Ratkovica nema pravo nastupa u hrvatskoj ligi priliku je od prve minute ponovno dobio, i dobro ju iskoristio, mladi Karlo Uljarević.

Cibona je od početka pokazala da je osjetno bolja od svog današnjeg suparnika. Utakmicu je otvorila s 9-0 te se više nije osvrtala. Luka Žorić je potom povezao osam koševa i odveo svoju momčad na dvoznamenkastu prednost (15-5) koju Cibosi nisu ispuštali do kraja susreta. Sinjani nisu imali odgovora za nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca koji je za nešto više od šest minuta ubacio 12 koševa, bez promašaja, te pomogao Vukovima da vrlo rano sagrade veliku prednost. U nastavku su glavne vedete Zagrepčana sjela na klupu, a priliku su dobili oni koji manje igraju, no ni to nije pomoglo gostima pa su Cibosi košem Dominica Gilberta nakon tehničke pogreške treneru Plantaku otišli na plus 20 (34-14).

FOTO: KK Cibona Facebook

U nastavku su domaćini malo digli nogu s gasa te se na odmor otišlo s 53-32, da bi prva postava Cibone nakon povratka iz svlačionice ponovno ubacila u brzinu više i odvela Vukove do 26 koševa prednosti (63-37). Bilo je to sredinom treće dionice, nakon čega je Ante Nazor povukao svoje najbolje igrače na klupu te ih nije vraćao do kraja susreta. Gosti su to iskoristili i nakratko uspostavili ravnotežu, da bi Cibosi zahvaljujući Novačiću i Gilbertu u posljednjoj četvrtini dodatno povećali prednost. Stotku je probio Cleveland Melvin dvije minute prije kraja i time zapečatio susret.

Cibona je imala čak pet dvoznamenkastih igrača, a predvodio ih je Melvin s 19 poena i 11 skokova, a uz veterane Tomasa i Žorića istaknuli su se i Andrija Ćorić s 16 koševa, pet skokova i četiri asistencije te Karlo Uljarević s 15 poena i devet asistencija. Najefikasniji u redovima poraženog sastava bio je Dajuan Graf s 20 koševa.