Europa i Svijet
VIDEO: Nova dobra utakmica Hezonje

VIDEO: Nova dobra utakmica Hezonje

Autor: Teo Cilar

Opet petorka, opet dvocifren broj koševa! Mario je uhvatio konstantu i postao jedan od važnijih kotačića u Orlandu.

Orlando je poražen na gostovanju kod Dallas Mavericksa rezultatom 114:99. Iako su pružali dobar otpor u više od tri četvrtine, Mavsi su na kraju bili bolji i zasluženo slavili.

Orlando je vodio nakon prvog poluvremena s pet poena razlike, ali domaćini su odigrali odlično drugo poluvrijeme koje su dobili s 20 poena razlike za na kraju uvjerljivu pobjedu. Mario Hezonja ubacio je 14 poena uz 4 skoka, 4 asistencije, a imao je i jednu osvojenu loptu. Iz igre je šutirao 5/9, a šut za tri poena bio mu je 2/4, a slobodna bacanja je oba pogodio. Hezonja je uz Aaron Gordona (19 poena i 8 skokova) i D.J. Augustina (18 poena, 5 asistencija) bio najbolji igrač Orlanda. Kod Dallasa najbolji veliki Dirk Nowitzki s 20 poena i 3 skoka, a isti broj poena uz 7 skokova i 3 asistencije produkcija je Dennis Smith Juniora. 


U derbiju noći, Portland je iznenadio Oklahomu na gostovanju. Imali su Blazersi četiri poena prednosti na poluvremenu, a ključnu su prednost stvorili u trećoj četvrtini koju dobivaju s 34:26 i u posljednju dionicu ulaze s 12 poena prenosti što su uspjeli zadržati do samog kraja. Dodajmo kako je Portland slavio bez svojeg najboljeg igrača Damian Lillarda. CJ McCollum je predvodio Blazerse s 27 poena, 7 asistencija i 3 skoka, a odlični su bili i Shabazz Napier s 21 poenom, 5 skokova i dva asista te Jusuf Nurkić s 20 poena, 8 skokova i dvije asistencije. Kod Oklahome najbolji Russel Westbrook s 22 poena, 12 asistencija i 9 skokova, Paul George je također ubacio 22, a Carmelo Anthony je dodao 19 uz 6 skokova. 


Goran Dragić predvodio je Heat do pobjede protiv Raptorsa u Torontu s 90:89. Slovenski je reprezentativac ubacio 24 poena uz 12 skokova i 4 asistencije, a susret je odlučen 0.3 sekunde do kraja kada je Wayne Ellington na asistenciju Dragića postigao pobjednički koš. Zanimljivo, Toronto je navodno imao jedan faul do bonusa, ali igrači to nisu znali te nisu to iskoristili. Odličan je uz Dragića bio i Bam Adebayo koji je ušao s klupe i zabio 16 poena uz 15 skokova dok je Hassan Whiteside zabio 13 uz također 15 skokova. Miami je nadskakao Toronto s 64 naprama 37, a Raptorse je predvodio Demar DeRozan s 25 poena, 6 asistencija i 4 skoka. 


La Lakersi slavili su protiv Sacramneto Kingsa s 99:86. Kingsje je predvodio Bogdan Bogdanović koji je ušao s klupe i ubacio 19 poena uz 4 asistencije i 2 skoka. Kod Lakersa najbolji Julius randle s 22 poena, 14 skokova i 6 asistencija. Ivica Zubac susret je odgledao s klupe.