Hrvatska
Regija
Nova kazna! Pljuvanje suca skupo koštalo Zadrane pred utakmicu s Cibonom

Nova kazna! Pljuvanje suca skupo koštalo Zadrane pred utakmicu s Cibonom

Autor: Paulo Sarić

Zatvaranje teleskopske tribine, poseban režim ulaska u dvoranu i 2.000,00 eura.

Nije trebalo dugo proći, tek nešto više od 30 minuta igre u ABA ligi da KK Zadar dobije novu kaznu. Glavnog krivca ponovno treba tražiti u 'ekipi' iza južnog koša, točnije pokraj gostujuće klupe čije je ponašanje na utakmici drugog kola regionalnog natjecanja protiv Krke ponovno skupo stajalo Dalmatince.

Iz novčanika je 'izbijeno' 2.000,00 eura te je zatvorena teleskopska tribina, pa će gledatelji s kupljenim godišnjim ulaznicama za Obiteljski VIP ubog ponašanja nekolicine neodgovornih pojedinaca večeras morati pronaći nova mjesta.

U skladu s odlukom ABA lige koja se odnosi na utakmicu s Krkom, KK Zadar je novčano kažnjen s 2.000,00 eura i zatvaranjem južne teleskopske tribine, odnosno teleskopske tribine iza gostujuće klupe. Svi koji imaju godišnje ulaznice za ulaze D i C, neće moći ući na ulaze A i B pa otići na drugu stranu, već će svi koji imaju godišnje karte za zatvorene sektore morati naći svoje mjesto na tribinama – izjavio je direktor KK Zadar Željko Žilavec otkrivši točne razloge nove globe – kazna je donesena je razloga, citiram: „Navijači kluba organizatora utakmice u četvrtoj četvrtini su ubacivali meke predmete prema službenoj osobi, sucu Mateju Boltauzeru i pritom ga vrijeđali i pljuvali i time ugrozili sudionike događaja.“, što je protivno članku 29. propozicija ABA lige.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nije ovo prvi put da su Zadrani kažnjeni radi nedoličnog ponašanja publike. Prošle sezone je disciplinski sudac ABA lige Saša Pavličić Bekić na adresu kluba poslao čestitku u iznosu koji premašuje 30.000,00 eura, a realno govoreći, mogao je zagrabiti i puno dublje.

Zlobnici bi rekli da su Dalmatinci barem u nečemu među četiri najbolje momčadi regije…

U ponovljenom slučaju kazne su puno veće te bih zamolio sve gledatelja da klubu daju sportsku podršku, jer nam je ona potrebna. Nadam se da ćemo to i opravdati. Nije dobro krenulo, ali nadam se da će navijanje u budućnosti biti puno bolje, s puno više razumijevanja. Svi bismo htjeli da Zadar pobijedi i svi bismo htjeli da je tablica ABA lige malo drugačija, no tu smo gdje jesmo. Momčadi treba dati podršku i uz pomoć sportskog navijanja ostvariti ono što svi priželjkujemo – dodao je čelni čovjek zadarskog abaligaša.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Stoga će za večerašnju utakmicu vrijediti poseban režim ulaska u dvoranu. Cibona je uvijek mamac za publiku i garancija povećanih tenzija, stoga treba učiniti sve što je moguće kako bi se izbjegli novi udarci po novčaniku.

Znamo koliko nam je utakmica bitna, znamo tko dolazi. To su dobre utakmice, pune naboja, ritma i energije. Pravi derbiji! Bez podcjenjivanja, mislim da je to jedini derbi hrvatske košarke. Trebat će nam zajedništvo i homogenost igrača među sobom, igrača i trenera, ali i ono što je najbitnije - zajedništvo navijača i momčadi. Stoga bih zamolio sve posjetitelje za razumijevanje jer će na ulazima biti pojačana kontrola. Radit će sva četiri ulaza, jer očekujemo veću posjećenost. Osim kontrole na samim ulazima, zamolio bih i za strpljenje i razumijevanje jer će se raditi kontrola godišnjih iskaznica, tako da će se na poziv zaštitara ista morati pokazati, naročito na teleskopima iza koša – poručio je Žilavec.

Utakmica se igra večeras s početkom u 20 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.