Europa i Svijet
Hrvatska
Nova pobjeda juniorki, nakon Latvije pala je i Rusija

Nova pobjeda juniorki, nakon Latvije pala je i Rusija

FIBA European Challenger

U drugoj utakmici U18 European Challengera u Rigi  naše su juniorke ostvarile i drugu pobjedu. Nakon što su dan ranije svladale domaću Latviju, danas su sa sigurnih 70:53 bile bolje od Rusije.

Prve su tri četvrtine bile rezultatski prilično izjednačene, no naša je reprezentacija zahvaljujući brzim akcijama i, ponajprije, timskoj igri, izgledala uvjerljivije na terenu. Pravi se uzlet dogodio u posljednjoj četvrtini kada je Rusija zaustavljena na punih 6 minuta igre, dok Hrvatska radi veliku seriju od 15 poena (45:42 do 60:42). Uvijek jaka Rusija dalje nije mogla i hrvatske juniorke odnose uvjerljivu pobjedu. I to protiv ekipe koja je 2019. odnijela europsku krunu u U16 generaciji, zaista impresivno.

Hrvatsku je danas predvodila Marta Ostojić s 21 poenom, 13 skokova i 4 asistencija, a dodajmo i da je 11 poena ubacila već u prvoj četvrtini. Po 16 poena su ubacile Hana Mühl i NIka Lokica, dok je double-double učinak osim Marte upisala i Dorja Iva Žaja s 12 poena i 13 skokova. Najbolja u ruskim redovima bila je Polina Selezeneva s 15 poena i 7 skokova.

Trenerica Tatjana Jacović javila se odmah po završetku utakmice: “Ruskinje su aktualne kadetske prvakinje s ovim godištem, iskusna ekipa s brzim bekovima koji stalno trče u leđa te visokim igračicama koje prate taj ritam i snažno se ubacuju u reket. Od početka smo igrali agresivno na njihove bekove, razbijali visokim igračicama kretanje i nismo im dozvoljavali ulazak u reket. Naše igračice su dobrom i angažiranom obranom podigle samouvjerenost u napadu i u posljednjoj četvrtini smo se uspjeli odvojiti i mirnim, organiziranim napadima privesti utakmicu kraju. Čestitam djevojkama i stručnom timu na važnoj pobjedi.”

A što slijedi?

“Sutra je utakmica protiv Njemačke koja nikada nije lak protivnik. Moramo se dobro odmoriti i slijedi ponovno borba za svaki poen.”


Susret s Njemačkom je na rasporedu sutra, 29. srpnja 2021. s početkom u 13:30, a prijenos uživo može se pratiti OVDJE.