Hrvatska
Nova pobjede Malešove Šibenke. Alkar je pao nakon produžetka u Sinju

Nova pobjede Malešove Šibenke. Alkar je pao nakon produžetka u Sinju

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Luda utakmica

Nakon velike borbe i produžetka Šibenka je slavila pobjedu u Sinju. Gosti su imali vodstvo gotovo tijekom cijelog susreta, u nekoliko navrata i dvocifreno, ali Alkar se vratio, preokrenuo te stigao nadomak pobjede, međutim, odlučio je produžetak u kojem su bolje odigrali Šibenčani i zasluženo uzeli bodove, piše Ferata.hr.

Alkar – Šibenka 101:109 (20:27, 22:26, 27:23, 24:17)

Alkar je u susret ušao bez tri važne karike. Alok je zbog kazne ostao uz parket, Blatančić je kroz tjedan zaključio svoju karijeru u Alkaru, a temperatura je spriječila Jukića pa su u momčad naknadno pozvani Tadić i Domazet.

Šibenki je pripalo otvaranje, a na kraju i prvih deset minuta. Rano su se gosti odvojili, povukao je Skorić, a nakon toga i Foreman, dovoljno za plus devet i minutu odmora od strane Alkara u petoj minuti. Alkar se serijom 7-0 vratio u priključak, ali završnica četvrtine je otišla na stranu gostiju koji su ostvarili sedam koševa prednosti (20:27).

Za razliku od Alkara, Šibenku je odlično služila trica, što je u 14. minuti, poslije ubačaja Paića, donijelo okruglih deset koševa viška. Bilo je nešto kasnije i 13, Alkar je potom uspio preko danas jako raspoloženog Gurleyja smanjiti zaostatak na šest, međutim, bilo je to kratkog vijeka jer je Šibenka do odlaska na odmor vratila na plus 11 (42:53).

Serijom 8-0 Alkar je otvorio drugo poluvrijeme i ponovno stigao nadomak Šibenki, ali onda je opet stao i gosti su dobili novu priliku za odvajanje, što su, dakako i iskoristili za novih plus deset. Alkaru je za nešto više u tim momentima priključka trebao vanjski šut, kojeg nije bilo ni za lijeka. Brocić je ušao u krasnu seriju, držao je nade Alkara živima, a rezime trećeg perioda igre bio je plus sedam za goste (69:76).

Sedam minuta prije kraja prekrasna akcija i atraktivno zakucavanje Gurleya na asist Brocića dignulo je publiku na noge i donijelo minus dva. Nakon minutu i pol igre Alkar je tricom Andersona prešao u prvo vodstvo. Poteže tada tricu i Babić, pa vraća Gurley koji u sljedećem napadu, tri i pol minute do kraja, zabija 2+1 za sinjskih 89:84. Šibenka se brzo vratila na minus jedan, sada tri minute do kraja.

Na nešto više od minutu prije kraja Foreman, nakon ofenzivnog skoka gostiju, pogađa tricu iz kuta za plus tri Šibenke, što Gurley bacanjem smanjuje na dva razlike. Alkar se potom obranio, a Anderson iznudio bacanja i pogodio oba za poravnanje, U preostalih 15-ak sekundi gosti ne uspijevaju pogoditi, točnije Starovlah pa se otišlo u produžetak (93:93).

U produžetku je nakon dvije minute igre u minimalnom vodstvu bio Alkar (99:98), nakon čega gosti serijom 10-0 lome utakmicu i slave veliku pobjedu na vrućem sinjskom parketu. Alkar se ovime isključio iz borbe za Top 8, a Maligani su ostali bez prave čestitke za 42. rođendan.

Standings provided by Sofascore